0 Deljenj 523 Ogledov

Burna noč je za nami, klestila toča, tudi strela udarila v hišo

5. July, 2022 7:42
523 Ogledov

Že včeraj smo zapisali, da se obeta burna noč, ARSO je prižgal celo najvišja stopnja nevarnosti, da pade toča. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje je bilo temu res tako:

Ob 4.05 so gasilci PGD Cankova v Domajincih, občina Cankova, odstranili drevo, ki je padlo na vozilo in očistili cestišče.

Ob 02.32 so gasilci PGD Ložnica pri Žalcu in Arja vas izčrpali vodo iz skladišč v naselju Ložnica pri Žalcu, občina Žalec.

Ob 1.55 je na Ulici OF v Radečah zaradi poškodovanega ostrešja na večstanovanjski stavbi meteorna voda zalivala stanovanje. Gasilci PGD Radeče so začasno sanirali ostrešje in izčrpali vodo iz stanovanja.

Ob 1.36 je v Vrbju, občina Žalec meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vrbje so izčrpali meteorno vodo in z protipoplavnimi vrečami zaščitili stanovanjski objekt.

Ob 1.27 so gasilci PGD Škale v naselju Škale, občina Velenje, izčrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše in sprali dvorišče.

Ob 00.33 je v naselju Nova vas v občini Bloke zaradi udara strele v stanovanjski objekt, zagorelo na podstrešju. Gasilci PGD Nova vas in Bloke so kraj dogodka zavarovali, pogasili požar ter streho začasno prekrili. Pogorelo je približno dvajset kvadratnih metrov ostrešja, nastala je večja materialna škoda.

Ob 23.54 je pri naselju Zajelšje v občini Ilirska Bistrica zaradi udara strele zagorelo v gozdu. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ilirska Bistrica in Vrbovo.

Ob 23.39 je v Ulica Janka Vrabiča v Velenju zaradi zamašenega kanalizacijskega jaška, meteorna voda ogrožala, da bo zalila stanovanjski objekt. Gasilci PGD Pesje in Velenje so odmašili jašek.

Ob 22.57 je v naselju Cerovec pod Bočem, občina Rogaška Slatina, močan veter podrl daljnovod na drevo, zaradi česar je to zagorelo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, pogasili manjši požar in preventivno pregledali okolico. Dežurni Elektro Celje je izklopil daljnovod.

Ob 20.05 je na Lehnu v občini Podvelka prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je ostalo 160 odjemalcev. Napako so odpravili delavci Elektra Maribor.

Več iz te kategorije