0 Deljenj 5858 Ogledov

BREZČUTNOST EUGENIJE CARL Tri tedne je reveža opazovala in celo fotografirala

11. November, 2017 10:12
5858 Ogledov
© Foto: facebook

V Škandalu24 smo razkrili, kako novinarka nacionalne televizije Eugenija Carl prijateljuje s sodnico črnograditeljico Tino Benčič, ki je deložirala že številne Primorce, morebiti tudi moža s klopce pred Eugenijinim blokom. A o sodničini črni gradnji Carlova ne poroča, nabija le tiste, ki niso blizu njej ali njenemu bivšemu možu, sosedu Benčičeve, Borisu Kočevarju, podsekretarju na uradu za okolje in prostor na piranski občini.

Carlova, ki živi v Luciji, se je želela v četrtek zvečer očitno prikazati kot čuteča ženska, čemur so se nekateri njeni prijatelji na Facebooku kar malce posmehovali. Zapis pa je bolj kot sočutje izžareval izbrušeno veščino poročanja, opisovanja in moraliziranja oziroma žuganja s prstom ter odrejanja, kaj naj bi bilo prav in kaj ne.

Razvpita novinarka, ki skrbi za selektivno obveščanje javnosti, je zvečer na svojem profilu na Facebooku objavila fotografijo moža na klopci in izlila dušo, kako ga že tri tedne opazuje. Ker očitno ne daruje nesebično, da bi pomagala človeku, ni odšla v trgovino in možu podarila, kar meni, da potrebuje. Ne, odšla je trgovino, možaku dostavila vrečko in na Facebooku temeljito popisala vse izdelke, ki jih je »našopingirala«. Tri tedne je Evgenija Carl pod blokom opazovala brezdomca; ni ga povabila na toplo, ampak ga je fotografirala in njegovo fotografijo objavila na Facebooku. In ni obvestila Centra za socialno delo; po treh tednih se je spomnila, da je čas, da postane mati Terezija in človeka »pofotka«, objavi na Facebook in vklopi svoje povezave pri piranski mestni občini ter v objavo poveže še podžupanjo Meiro Hot.

Je pa tudi res, da je imela prej veliko opravkov sama s seboj. Ob nastopu pijane kolegice Tanje Gobec v napovedniku Odmevov in oddaji se Eugenija ni imela časa ukvarjati z revežem pod blokom, ampak je mislila nase in na vse krivice, ki se ji dogajajo. Spomnila se je celo na grozni brisalec na službenem avtomobilu RTV Slovenija, ki je odpovedal. In na garažno hišo, kjer ni našla avtomobila.

Tudi to je objavila na Facebooku, da je grickala čokolado Seka in obujala jugonostalgijo iz šestdesetih. Medtem ko je revež v bolečinah sedel na klopci pred njenim blokom.

In če že ni v teh treh tednih, ko je brezdomec zmrzoval na klopci pred njenim blokom, reveža povabila na toplo ali poklicala Centra za socialno delo, je pa pri policiji preverjala, kaj se dogaja s kazensko ovadbo, ker naj bi grozili njej, Eugeniji Carl.

V četrtek se je občutka slabe vesti, ker je tri tedne opazovala moža brez vsega na klopci pred svojim blokom le nekoliko otresla, stekla je v šoping in na Facebooku namočila sosede: »Saj nisem edina, ki vsak dan gledam ta prizor…«

Več iz te kategorije