0 Deljenj 6370 Ogledov

Bolezen odšla izpod nadzora? Novi primeri koronavirusa, okužena tudi oseba iz vodstva UKC

10. March, 2020 7:14
6370 Ogledov

Do večera so v Sloveniji potrdili še dve okužbi z novim koronavirusom v Sloveniji, s tem se je število okuženih povzpelo na 25. Kot je neuradno izvedela STA, je med drugim okužena tudi oseba iz vodstva UKC Ljubljana, ki nima stikov z bolniki. Gre za sekundarno okužbo, medtem ko gre pri zadnjem potrjenem primeru za uvoženo okužbo.

Gre pa za sekundarno okužbo, povezano z enim od že znanih primerov. V UKC Ljubljana so na Twitterju sporočili, da je oseba zbolela med vikendom in da bodo z ljudmi, s katerimi je bila ta oseba v stikih od konca tedna, večinoma naj bi šlo za zaposlene iz administracije, izpeljani ustrezni postopki. Zagotovili so, da primer ne bo vplival na režim in delovanje bolnišnice.

Med doslej potrjenimi primeri okužb z novim koronavirusom je sedem zdravstvenih delavcev, 15 pa je se jih je okužilo v tujini, največ v Italiji.

Konec preteklega tedna je sicer Jure Brankovič, v UKC Ljubljana zadolžen za stike z javnostmi, na omrežju Twitter tako napadel enega izmed okuženih, pri čemer je razkril tudi njegovo identiteto.

Več iz te kategorije