0 Deljenj 813 Ogledov

Arsova napoved: Ponoči bo v večjem delu države znova pričelo deževati

16. May, 2020 8:24
813 Ogledov

Danes bo sprva oblačno, dež bo dopoldne povsod ponehal. Čez dan se bo oblačnost trgala. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo burja popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19, na Goriškem in ob morju do 23 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči bo v večjem delu države znova pričelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem okoli 15 °C.

Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo delno razjasnilo. Nastale bodo še krajevne plohe, na jugozahodu tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Goriškem in ob morju do okoli 25 °C.

Obeti. V ponedeljek in torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja.

Vremenska slika. Nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Topla fronta se zadržuje nad Alpami. V višinah priteka z vetrovi južnih smeri postopno toplejši in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno, več sonca bo Jadranu, kjer bo pihala šibka burja. V Alpah bodo še nastale posamezne plohe.

Jutri zjutraj in dopoldne bo v krajih vzhodno in južno od nas deževalo, popoldne se bo delno razjasnilo. V krajih severno od nas bodo krajevne plohe. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja.

Več iz te kategorije