0 Deljenj 27553 Ogledov

Arso zarisal, kje vse v Sloveniji lahko v nedeljo sneži, temperature izrazito navzdol, izdali tudi opozorilo

20. March, 2020 8:42
27553 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Za petek in soboto je po vsej Sloveniji razglašena velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo kakšna ploha v zahodnih krajih, predvsem proti večeru pa se bodo začele krajevne padavine pojavljati tudi drugod po Sloveniji. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri, popoldne pa bo v Prekmurju in na Štajerskem začel pihati severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 13 do 19 °C.

Obeti. V noči na nedeljo bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale. Občutno hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo suho, vetrovno in mrzlo.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od severa počasi pomika proti Alpam. pred njo se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih zadržuje topel in razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno in precej toplo.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan se bodo začele pojavljati manjše krajevne padavine v krajih zahodno od nas, popoldne severno od nas, zvečer in v noči na nedeljo pa še drugod.

Več iz te kategorije