0 Deljenj 553 Ogledov

Arso zaradi padavin izdal opozorilo, ponoči se bo hladilo

6. December, 2020 7:28
553 Ogledov

Danes bo oblačno in po nekateri nižinah megleno. Dež se bo na zahodu okrepil in se popoldne postopno širil proti vzhodu. Ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 m in se bo proti večeru spuščala. Večji del dneva bo ob morju pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do okoli 15 °C.

Opozorilo

Zaradi močnega deževja bodo danes narasli vodotoki v zahodni Sloveniji. Predvsem v Julijskih Alpah se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Morje bo zaradi okrepljenega juga občasno poplavilo nižje ležeče dele obale.

Ponoči se bo dež umikal proti severovzhodu, v višinah se bo nekoliko ohladilo.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekaj sonca bo predvsem v vzhodnih krajih. Predvsem na zahodu bodo nastajale krajevne plohe, dež bo občasno nosilo tudi v osrednjo Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo občasno pihal veter južnih smeri. Jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V torek in sredo bo pretežno oblačno. Na zahodu bo pogosto deževalo, proti vzhodu pa bodo vmes tudi daljša suha obdobja. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m.

Vremenska slika. Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad osrednjim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta bo proti večeru prešla Slovenijo. V višinah doteka k nam od juga topel in zelo vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih vzhodno od nas še suho. Drugod bo oblačno s padavinami, ki jih bo največ v Furlaniji, Benečiji in v Karnijskih Alpah. Jugo ob Jadranu bo proti večeru oslabel.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v severni Italiji in v zahodni Hrvaški bodo nastajale krajevne plohe.

Več iz te kategorije