0 Deljenj 329 Ogledov

Arso za sredino dne in popoldne izdal opozorilo, temperature proti 40°C

27. June, 2022 8:26
329 Ogledov

Danes bo večinoma jasno, čez dan bo pihal jugozahodnik, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zvečer na severu ni izključena kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 37 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes in v naslednjih dneh bo predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Jutri bo sprva precej jasno, popoldne pa bo predvsem na zahodu več spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti možne posamezne nevihte. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, na Primorskem do 21, najvišje dnevne od 29 do 35, na Primorskem do 37 °C.

Obeti. V noči na sredo bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Na severu in zahodu Slovenije lahko nastane še kakšna nevihta.

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. V notranjosti Slovenije bodo popoldne še možne posamezne nevihte.

Vremenska slika. Nad Britanskim otočjem se nahaja ciklonsko območje, nad Skandinavijo pa območje visokega zračnega tlaka. V višinah z vetrom zahodnih smeri priteka nad naše kraje suh in vroč zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo večinoma sončno in vroče. V krajih severno od nas bodo popoldne in zvečer možne nevihte.

Več iz te kategorije