0 Deljenj 1014 Ogledov
Facebook/arhiv

Arso za popoldne izdal opozorilo, jutri na vidiku velika vremenska sprememba

27. July, 2019 9:07
1014 Ogledov

Danes dopoldne bo deloma sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se lahko tudi nadaljujejo v noč, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Izdali so opozorilo.

 

Opozorilo

Danes popoldne in zvečer bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Po nižinah bo sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

 

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. Najvišje temperature bodo od 28 do 34 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, možni bodo tudi močnejši nalivi. Vročina bo popustila. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 19 do 26 °C.

Obeti. V ponedeljek bo na zahodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. V torek bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika. Nad osrednjim delom celine je šibko ciklonsko območje. Od zahoda se Alpam približuje obsežna vremenska fronta. Z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka topel in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih južno in vzhodno od nas še sončno in vroče. Predvsem v Alpah bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami.

Več iz te kategorije