0 Deljenj 759 Ogledov

Arso za jutri izdal opozorilo: Danes do 35 °C, jutri še bolj vroče

11. August, 2019 14:17
759 Ogledov

Danes bo na zahodu sončno. V notranjosti pa bo dopoldne pretežno oblačno, popoldne pa se bo razjasnilo. Jutri bo sončno in zelo vroče, so v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Popoldne se bo tudi v notranjosti Slovenije postopno razjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, na Primorskem do 35 °C.

Jutri bo sončno, popoldne bo na zahodu naraščala koprenasta oblačnost. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 31 do 36 °C. Arso je opozorilo pred jutrišnjimi visokimi temparaturami izdal že danes.

 

Obeti. V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. Osvežilo se bo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. V sredo bo zjutraj in dopoldne zmerno oblačno, popoldne se bo razjasnilo. Še bo vetrovno.

Vremenska slika. Oslabljena hladna fronta se pomika prek Alp in srednje Evrope. Pri tleh nad naše kraje od severovzhoda priteka nekoliko hladnejši in prehodno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Popoldne se bo povsod postopno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Jutri bo sončno in zelo vroče. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas rahlo pooblačilo. Zvečer bo v Karnijskih Alpah možna kakšna nevihta.

Več iz te kategorije