0 Deljenj 368 Ogledov

Arso za danes: možna bo poledica

13. December, 2021 6:24
368 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Predvsem ponekod v vzhodnih krajih bo zjutraj in dopoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo, možna bo poledica. Popoldne se bo oblačnost na zahodu trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo na vzhodu pretežno oblačno, zjutraj bo možna kakšna dežna kaplja. Drugod bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo večji del dneva vztrajala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V sredo in četrtek bo na zahodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja.

Vremenska slika. Od jugozahoda sega nad Alpe in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka. Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika topla fronta. S severnimi vetrovi v višinah k nam doteka bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo oblačno, predvsem na zahodu Madžarske in na severu Hrvaške bodo prehodno možne rahle padavine. Popoldne se bo v sosednjih krajih Italije zjasnilo.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas večinoma oblačno in večinoma suho, drugod bo delno jasno.

Več iz te kategorije