0 Deljenj 946 Ogledov

Arso opozarja: čaka nas hudo deževje, poplavljalo bo

15. September, 2017 12:07
946 Ogledov
iStock

LJUBLJANA – Napovedih meteorologov se bo deževno obdobje nadaljevalo do torka. Reke po vsej državi bodo v soboto in nedeljo močneje naraščale, po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pa bodo nekatere tudi poplavile. Kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem se bodo predvidoma ojezerila.

Na Arsu napovedujejo, da se bodo v noči na soboto in v soboto dopoldan začela razlivanja manjših rek na območju osrednje, južne in jugovzhodne Slovenije, ki bodo predvidoma na območjih pogostih poplav.

Ponovno močnejše naraščanje rek pa pričakujejo v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan, ko lahko reke, manjši vodotoki in hudourniki na območjih osrednje, južne in vzhodne Slovenije poplavijo tudi v večjem obsegu.

Vremenoslovci sicer tudi za danes napovedujejo občasne padavine. Ponoči se bodo te od jugozahoda spet okrepile, vmes bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi. V nedeljo popoldne bo dež večinoma ponehal, delno se bo razjasnilo. V ponedeljek pa bodo padavine od zahoda spet zajele večji del države. Šele od srede naprej pa kaže na nekaj večinoma suhih dni.

Več iz te kategorije