0 Deljenj 1103 Ogledov

Arso objavil novo karto, v katero so vrisali, kje lahko popoldne pričakujete sneg, jutri temperature tudi do -6

2. December, 2019 8:09
1103 Ogledov

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne oslabele. Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m nadmorske višine, na jugovzhodu lahko ob ob koncu padavin sneži tudi nižje, so v napoved, objavljeno ob 7. uri, zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Zvečer se bo od severa začelo jasniti.

Specializirani vremenski portal Neurje.si je objavil takšno karto padavin.

Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 14 °C.

Jutri bo dokaj jasno, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Obeti. V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki vpliva na vreme pri nas. Za fronto se bo popoldne s severovzhodnikom nad naše kraje razširil hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva oblačno in deževno, v Alpah bo snežilo. Popoldne pa bodo padavine ponehale, v krajih severno od nas se bo proti večeru že delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le v krajih vzhodno od nas bo več nizke oblačnosti. Ob Jadranu bo še pihala burja.

Več iz te kategorije