0 Deljenj 554 Ogledov

ARSO ‘obarval’ Slovenijo, tu bo najhuje

21. May, 2022 11:42
554 Ogledov

Popoldne in zvečer bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastajale bodo nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija. Ponoči se bo ozračje umirilo, jutri zjutraj bo po nižinah v notranjosti precej nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. Izdali so tudi opozorilo: »Vodnatost rek po Sloveniji je večinoma mala in ustaljena, srednje pretoke imajo še Mura, Drava, Soča in vodotoki v Julijskih Alpah. Danes in v prihodnjih dneh ne bo večje spremembe vodnatosti večjih rek po državi, ob krajevnih nevihtah pa lahko danes popoldne in zvečer v vzhodni in severni Sloveniji narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Jutranja temperatura rek je večinoma med 9 in 19 °C. Morje v Kopru in Blejsko jezero imata 20 °C, Bohinjsko jezero pa ima 16 °C.«

Kako kaže?

V nedeljo dopoldne se bo jasnilo, možna bo še kakšna ploha. Čez dan bo povečini sončno, popoldne in zvečer bo možna še kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

Več iz te kategorije