0 Deljenj 828 Ogledov

Arso o oblačnosti: Popoldne bo počasi razpadala, jutri povečini megla

5. December, 2019 10:08
828 Ogledov

Danes bo v gorah in na Primorskem pretežno jasno, v notranjosti Slovenije pa se bo predvsem dopoldne še zadrževala oblačnost, ki sega do nadmorske višine okoli 1200 m, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne bo počasi razpadala. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 °C.

Ponoči se bo na Primorskem pooblačilo, marsikje po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa bo nastala megla.

Jutri bo v južnih in jugozahodnih krajih pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 6, najvišje dnevne v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 9, ob morju okoli 12 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno in marsikje po nižinah zjutraj in dopoldne tudi megleno.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Plitev ciklon se zadržuje nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem. S šibkimi vetrovi doteka v višinah nad naše kraje suh in razmeroma topel zrak, pri tleh pa se zadržuje plitva plast hladnega in bolj vlažnega zraka.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v Alpah, v severni Italiji ter ob Jadranu pretežno jasno, drugod povečini oblačno ali megleno.

Jutri bo v krajih južno od nas pretežno oblačno, v Kvarnerju ter v Gorskem Kotarju bo lahko rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah marsikje megleno.

Več iz te kategorije