0 Deljenj 993 Ogledov

Arso izdal oranžno opozorilo in v napoved zapisal “meja sneženja se bo na jugu še nekoliko znižala”

5. May, 2019 9:46
993 Ogledov

Agencija za okolje RS je danes zjutraj zaradi vetra, ki bo zajel dele države, razglasil oranžno opozorilo.

Mejo sneženja lahko močnejše padavine spustijo

Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne predvsem ob morju večinoma ponehale. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 m, ob močnejših padavinah pa lahko tudi nižje.

Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 3, na Primorskem pa od 9 do 13 °C.

Ponoči bodo padavine oslabele in ponekod ponehale, meja sneženja se bo na jugu še nekoliko znižala. Burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 °C.

Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala. Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

V torek zjutraj slana

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana. V sredo bo deloma sončno, proti večeru bodo na zahodu rahle padavine.

Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto. S severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka hladnejši in vlažen zrak.

Več iz te kategorije