0 Deljenj 1185 Ogledov

Arso izdal opozorilo: K nam priteka občutno hladnejši zrak, temperature lahko padejo tudi na -8 °C

22. March, 2020 10:22
1185 Ogledov

Dopoldne se bo postopno delno razjasnilo, popoldne pa bo v notranjosti nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem okoli 12 °C, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Do ponedeljka zjutraj bo burja na Primorskem v sunkih na izpostavljenih mestih presegala hitrost 100 km/h. Nato bo nekoliko oslabela in se znova okrepila v noči na torek. Tudi drugod bo zelo vetrovno.

Jutri bo na zahodu sončno. Drugod bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Burja bo prehodno nekoliko oslabela, v notranjosti pa bo še pihal okrepljen severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Obeti. V torek in sredo bo v notranjosti pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. V sredo bo predvsem v vzhodni polovici države občasno rahlo snežilo. Še bo mrzlo in zelo vetrovno.

Vremenska slika. Nad severno polovico Evrope je obsežen anticiklon, v Sredozemlju pa je plitvo ciklonsko območje. Z severovzhodnim vetrom priteka k nam občutno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bodo ponekod v krajih južno od nas in v Alpah še rahle padavine, v krajih vzhodno od nas ter ob Jadranu se bo delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu pa zmerna do močna burja.

Jutri bo v krajih zahodno in severno od nas deloma jasno, drugod pretežno oblačno. V notranjosti Hrvaške bo popoldne rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, ob Jadranu zmerna burja.

Več iz te kategorije