0 Deljenj 763 Ogledov

Arso danes nameril tudi -13°C, jutri se ponekod vrača megla in oblačnost

7. January, 2020 9:42
763 Ogledov

Danes bo sprva precej jasno, proti popoldnevu pa se bo nekoliko pooblačilo, so v napoved ob 9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Opozorili so tudi na izjemno mrzlo današnje jutro, kar pojasnjujejo.

Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla, ponekod ob meji s Hrvaško pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju in v Vipavski dolini okoli 2, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V četrtek bo pretežno jasno, po nižinah bo nekaj jutranje megle. V petek bo predvsem na Primorskem in Notranjskem nekaj več oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

Vremenska slika. Nad severno in severozahodno Evropo je ciklon, drugod pa obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v višinah od severozahoda doteka razmeroma topel in sprva še suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva povečini jasno, popoldne pa bo občasno več oblačnosti. Zvečer bo v Kvarnerju spet zapihala šibka burja.

Jutri bo pretežno jasno, jutro bo po nekaterih kotlinah megleno. V notranjosti Hrvaške bo dopoldne precej nizke oblačnosti. Predvsem v Kvarnerju bo pihala večinoma šibka burja, ki bo popoldne ponehala.

Več iz te kategorije