0 Deljenj 906 Ogledov

Alpe je dosegla hladna fronta, ki bo jutri vplivala na vreme pri nas, v ponedeljek pa nov vremenski preobrat

21. June, 2019 6:55
906 Ogledov

Danes bo sprva precej jasno z nekaj jutranje megle ponekod po nižinah, so v napoved ob 6. zjutraj zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne bo spremenljivo oblačno in predvsem v notranjosti Slovenije bodo krajevne nevihte, ki se bodo na severovzhodu lahko nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo lahko začele pojavljati že dopoldne. Ob morju bo malo padavin in več sonca. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 22 od 26, na Goriškem in ob morju okoli 28 °C.

Obeti. V nedeljo bodo še pogoste krajevne padavine, tudi nevihte. V ponedeljek bo sončno in spet vroče. Prihodnji teden naj bi se sicer zelo segrelo, tudi nad 35 ali 40 stopinj, o čemer smo poročali na povezavi.

Vremenska slika. Alpe je dosegla hladna fronta, ki bo jutri vplivala na vreme pri nas. Pred njo k nam z jugozahodnimi vetrovi doteka topel in postopno vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo dopoldne precej jasno, popoldne pa bodo nastajale nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah. Ob Jadranu bo pretežno jasno in suho. Jutri bo ob Jadranu deloma sončno s kakšno nevihto. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Več iz te kategorije