0 Deljenj 1764 Ogledov
Nova24

AGRESIVNI ŠAREC NAD NEKDANJEGA TESNEGA SODELAVCA Šarec, šli bomo od dokumenta do dokumenta!

9. May, 2018 9:28
1764 Ogledov

KAMNIK – Kamniški župan Marjan Šarec, ki ima s svojo stranko Lista Marjana Šarca, celo možnosti, če sodimo po nekaterih anketah, da postane premier, je za nepravilnosti v kamniški občini obtožil kar svojega nekdanjega direktorja Ivana Kendo.

Razmetavanje občinskega denarja

Poročilo nadzornega odbora občine Kamnik Šarcu očita razmetavanje 40.000 evrov občinskega denarja. V letih 2014 in 2015 je Občina Kamnik za kar šest okoliških občin izvajala 40-milijonski projekt nadgradnje čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja, ki ga je pretežno financirala Evropska unija. Za nadzor nad projektom so na občini najeli trboveljsko podjetje CSE Invest, kateremu so napisali dve naročili po 20 tisočakov, najbrž z namenom, da bi se izognili javnemu razpisu. Šarec se seveda ni posipal s pepelom, ampak je namočil kar nekdanjega sodelavca. Pravi da je bila napaka storjena, ker občina ni prejela vseh poročil o opravljenem delu, zaradi česar naj bi potem odslovili takratnega direktorja občinske uprave, Kendo.

Kenda: Hvala, Šarec, za reklamo

”Dober večer! No takole me blati Marjan Šarec, ki sem mu bil 4 leta in 10 mesecev najbolj zvest sodelavec. Ta nekdanji direktor, ki ga omenja v današnji oddaji 24ur, sem namreč jaz, IVAN KENDA. Kar veliko brc mimo je v teh današnjih izjavah, sploh, ker on kot odgovorna oseba ni upošteval ne zahtev KPK, ipd., v zvezi z naštetimi projekti, najbolj pa ga verjetno boli, ker sem dal odpoved sam, ker se z ekipo, ki jo je začel ustvarjati julija 2015, ni pač več dalo delati (npr. Brane Golubović, ipd., ki se ga 5 let (2010-2015) sploh ni smelo omenjati na Občini Kamnik, ker je bil 2010 tako nagravžen nasprotnik, sedaj je pa celo na listi LMŠ, pa z Branetom verjetno ni nič narobe…). Šarc, šli bomo od dokumenta do dokumenta!! Hvala, Šarc, za reklamo!! Mehurji obstajajo!” se je ostro odzval Kenda.

Dodajmo, da je to šele začetek spopada med odhajajočim županom Marjanom Šarcem in njegovim nekdanjim sodelavcem, saj se tudi slednji podaja na državnozborske volitve in bo prav v Kamniku izzival Šarca kot kandidat na Listi novinarja Bojana Požarja.

Več iz te kategorije