0 Deljenj 2008 Ogledov

13-letni Klemen v solzah: “Le kaj sem zagrešil, da me je mami zapustila?!”

14. May, 2018 14:48
2008 Ogledov
Foto: printscreen

Slovenijo je ganila zgodba 13-letnega Klemna, ki je premagal hudo bolezen. Kot da bolezen ne bi bila dovolj, pa ga je zapustila še lastna mama … 

Klemen sedaj živi pri 52-letnem očetu Jožetu, ki je samohranilec. Svojemu sinu želi omogočiti kar se da lepo življenje, čeprav ga je le-to že bridko zaznamovalo. Oče se trudi, da njegov sin ne bi pogrešal materine ljubezni in topline, a dejstvo je, da je mama ena sama. Razmere, v katerih živita oče in njegov sin, so do srca ganile prijateljico Matejo, piše spletni portal dominvrt.si. “Ko je prvič stopila v njuno hišo, sploh ni mogla verjeti, kako žalostna je v resnici situacija, in takrat se je odločila, da mora ukrepati, da mora pomagati. Poziv na sodelovanje v oddaji Delovna akcija je prišel kot naročen, nemudoma je prijavila družino Kuhar,” so razkrili.

Klemnu je otroštvo nekoliko polepšala ekipa Delovne akcije, ki so njemu in njegovemu očetu prenovili dom. 

Oče Jože je razkril, kako je bilo njegovo življenje, predvsem pa življenje njegovega sina, kruto zaznamovano. Odnos med njim in otrokovo materjo naj bi se poslabšal potem, ko se je rodil Klemen. “Šlo je vse le še navzdol. Začelo se je zmerjanje z njene strani, šikaniranje.”

Ko je bil Klemen še malček, star komaj 2 leti, so mu odkrili tumor na levi ledvici. Bolezen je mali borec uspešno premagal, a njegovi starši so odšli vsak svojo pot – Klemen je zaživel z mamo in njenim novim moškim. Klemen je v oddaji Delovna akcija žalostno priznal: “Ne vem, kaj pomeni mamina ljubezen.” 13-letnik se niti ne spomni, da bi ga mama kdaj objela.

Pred osmimi leti pa so Jožeta poklicali s CSD Domžale in mu naročili, naj gre po sina v vrtec ter ga vzame k sebi zaradi zanemarjanja in nasilja v novi družini. Mama in njen partner sta ga namreč pretepala … Od takrat mame ni več videl. Nadvse ganljivo, ampak to je bila njena želja, kar je izrekla celo na sodišču. “Ne razumem, kako lahko katera koli mama zapusti svojega otroka, le kaj sem zgrešil, da me je zapustila?!” se s solzami v očeh sprašuje Klemen, ki mu na srečo ne primanjkuje očetove ljubezni.

Več iz te kategorije