0 Deljenj 3824 Ogledov

Zdravnik Klemen, ki je sprožil iskanje mladega pediatra Mihe, trka na vest zdravnikov: “Postavite se zase, zanje in, če ne drugače, za Miho”

12. March, 2019 13:14
3824 Ogledov

Po vseslovenskem iskanju in tragičnem spročilu policije, da je upanje ugasnilo, saj so specializanta pediatrije Miho Ciringerja našli mrtvega v Avstriji, njegova smrt pa ni bila posledica kaznivega dejanja, je Klemen Lipovšek, zdravnik specialist družinske medicine, predvsem pa Mihov prijatelj, ki je sprožil akcijo, s katero je skušal preprečiti, da bi se zgodilo najhujše, prijatelju v slovo objavil pretresljiv zapis, s katerim trka na vest zdravnikom, saj, kot pravi, gre za poklic, ki zahteva ogromno, posebej pa so se ga dotaknili trije samomori zdravnikov.

Lipovšek je zapisal: “Dragi kolegice in kolegi, ozrite se okoli sebe. Kako so vaši sodelavci? Mentorji, kako so vaši specializanti? Vodje, kakšni so vaši oddelki? V življenju so se me osebno dotaknili štirje samomori, trije izmed teh so bili samomori zdravnikov. Naš poklic zahteva ogromno. Čutečega in nežnega človeka obrusi ali zdrobi. To je resnica in se dogaja. Ne samo v člankih in statistikah, ki v resnici ničesar ne povedo o resničnih osebah. Ob njih radi rečemo, da tako pač je. Pa je res? Gnila jabolka so tudi med nami, v medicini. Ljudje imamo moč uničiti življenje. In to življenje kolega, ki naj bi ga spoštovali kot lastnega brata. Postavite se zase, zanje in, če ne drugače, za Miho. Po njegovem odhodu so odzivi neverjetni. Kličejo in pišejo mi kolegi iz vse Slovenije. Miha, bil si ljubljen in spoštovan. Izgubili smo izjemnega, cenjenega zdravnika, izgubili smo očeta, moža, prijatelja … V pediatriji je zazijala ogromna luknja, v naših srcih pa globoko brezno. Miha, imel sem te rad in pogrešam te.

Lipovškov zapis je v celoti objavljen na portalu Medicina danes in lahko do njega dostopite na povezavi.

Več iz te kategorije