0 Deljenj 1196 Ogledov
© Dojenček je bil v vozičku v mrzli veži.

Vrnili so se z rojstnodnevne zabave in našli dojenčka: “Jokal je ovit v rjuho in podlhlajen”

15. March, 2021 6:06
1196 Ogledov

Družina iz Zagreba je od petka, ko so zvečer praznovali rojstni dan pri dedku in se pozno vrnili domov, pretresena. Prva je bila doma 17-letna, najstarejša hči, ki je v veži hiše našla dojenčka, poroča portal 24sata.

“Videla sem prižgano luč v hiši, kar se mi je zdelo nenavadno, ker nikogar ni bilo doma, spodnjega nadstropja pa ne uporabljamo, ker ga je potrebno še urediti. Ko sem šla po hodniku do sobe, da ugasnem luč, sem zaslišala otroški jok. To me je zelo presenetilo,” pripoveduje 17-letnica. Nihče ne ve, kdo je novorojenčka pustil tam. Družine, ki sicer šteje šest članov, ni bilo od petka popoldne. Mati sedemnajstletnice je povedala, da so mlajšo hčer peljali v šolo, potem pa ostali pri njenih starših, ker je oče praznoval rojstni dan.

“Najstarejša hči, ki je dojenčka našla, je že okoli 21. ure hotela peš domov, a smo jo pregovorili, da je še malo ostala,” je dejala mati. Hči pa, da je imela ves čas nenavaden občutek: “Nekaj me je vleklo domov in po 23. uri nisem mogla več. Domov sem prišla okoli 23.30. Ko sem zaslišala otroški jok, ki me je presenetil, sem iskala, od kod prihaja. V hodniku, kjer ni luči, je bil voziček najmlajše sestre. V njem je nekdo pustil dojenčka, ki je bil že gladen in je pomodrel. Hitro sem vszela sestrino roza deko in ga obila vanjo. Bil je fantek, ovit zgolj v rjuho.” Pohitela je v zgornji del hiše, kjer sicer živijo in je ogreta. Poklicala je mamo. Cela družina je takoj prišla domov. Mati, ki ocenjuje, da je dojenček star manj kot mesec dni, priblžno dva tedna, dodaja: “Poklicali smo policijo, hitro je prišla tudi nujna medicinska pomoč. Dojenčka so odpeljali v bolnišnico. Ne morem razumeti. Mati sem in vem, kaj pomeni imeti dojenčka. Nikoli ne bi mogla svojega otroka tako pustiti. Že sama misel, da je bil tako majhne sam v rjuhi v temi, mi orosi oči. Grozno.” Policija jih je izprašala, ali koga sumijo.

V bolnišnici so ugotovili, da je dojenček zdrav, vse pa kaže, da bo njegova naslednja postaja dom za otoroke brez staršev, saj potrebe, da bi ostal v bolnišnici, ni.

Več iz te kategorije