0 Deljenj 1103 Ogledov
© printscreen HRT

VIDEO: Milan dobil krono, končal v bolnišnici in se 40 dni boril za življenje. Zdaj je povedal vse

7. March, 2021 10:49
1103 Ogledov

Okužbe padajo, a nevarnost ter resnost koronavirusa ostaja. Včeraj smo lahko na Dnevniku HRT ujeli zgodbo o 47-letnem Milanu Ćuriću, očetu štirih otrok, ki so ga zdravniki rešili v bolnišnici Dubrava. Milanov boj proti koronavirusu se je spremenil v boj za življenje.

»Danes je 40. dan, ko sem v bolnišnici na intenzivni negi. Doživel sem agonijo,” je dejal. Pred tem 47-letnik, pravi, ni imel drugih zdravstvenih težav in ni nikoli prenočil v bolnišnici. “Najprej sem imel pozitiven test na COVID-19, po dveh ali treh dneh sem dobil obojestransko pljučnico. V bolnišnici sem končal na respiratorju,« je dodal. Le ta ni bil dovolj, pljuča so mu odpovedala in stroj ECMO je pomenil življenje.

»Preprosto naprava diha zanj in ga ohranjamo pri življenju,” je povedal Nikola Bradić, anesteziolog iz KB Dubrava. To je trajalo dva tedna. Ponovno so ga postavili na respirator ter ga korrak za korakom navajali na samostojno dihanje. “Vendar je bil gospod odličen borec in je v prvem ločevanju zdržal tri ure. Vsak dan smo vse bolj podaljšali, dokler ga na koncu nismo popolnoma ločili od vseh strojev,« je dodal Bradič.

Čaka ga dolgo okrevanje

Ko stroji počivajo, se Milan trudi še korak naprej. »Mislim, da sem se prvič postavil na noge po 35 dneh. Bil je čuden občutek po tolikem času ležanja,« je dejal. Dobro okreva, pogreša pa družino. Želi si videti otroke, ima štiri. Njegova žena, ki je zdravstvena delavka, mu je v veliko oporo. Bolnišnici sledi rehabilitacija. Upajmo, da bo brazgotina na vratu ostala edini opomnik tega boja, pa tudi zmage, piše index.hr.

Več iz te kategorije