0 Deljenj 5232 Ogledov

V Kamniških Alpah umrl planinec Damir (37)! prijatelji se poslavljajo v žalosti, ne morejo verjeti

18. January, 2022 8:57
5232 Ogledov

Slovenski mediji  mediji poročajo v črnem vikendu v naših gorah. Lepo vreme je konec tedna mnoge zvabilo v gore, kjer pa so razmere zahtevne. Zgodilo se je več nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi.

Na območju Kamniškega sedla v Kamniških Alpah je v soboto v gorski nesreči umrl tudi 37-letni hrvaški državljan Damir Cazin, po rodu iz Ogulina. Po podatkih policije je bil na gori v skupini osmih drugih planincev. Na strmem terenu mu je zdrsnilo, zato je padel, našli so ga 300 metrov pod krajem nesreče.

Planinci se poslavljajo od preminulega kolega

Hrvaški planinci se poslavljajo od umrlega kolega. »Dne 15.1.2022. Strašna novica je prišla s pohodništva naših gorjacev. V Kamniških Alpah nas je s tragičnim dogodkom za vedno zapustil naš prijatelj alpinist Damir Cazin. HPD Željezničar Zagreb sočustvuje z veliko bolečino in žalostjo, ki je doletela njegovo družino,« so sporočili iz HPD Željezničar Zagreb.

Žalost velika, prevelika

»Velika žalost – prevelika! Velika žalost nas je prevzela vse KUD-ovce, sedanje člane in nekdanje generacije, ko smo izvedeli žalostno novico. Zapustil nas je naš dolgoletni tamburaš, priden, čudovit mladenič – Damir Cazin! Dolgo je bil aktiven član našega društva, igral je številne predstave, se z nami veselil na številnih festivalih, potoval z nami v Evropo in nebesa v Korejo. In v višavah gora nas je tragično zapustil in v nas sprožil goro žalostnih čustev. Vsi smo v šoku, žalosti in ne moremo verjeti. Dragi Damir, tisti angelčki so te ponesli v nebesa, z najlepšimi zvoki tamburice. Za vedno boš ostal v naših srcih. Iskreno sožalje družini in prijateljem iz celotnega KUD ”Klek” Ogulin,« so sporočili iz KUD ”Klek” Ogulin.

Zadnje slovo od pokojnika bo v sredo, 19. januarja ob 12. uri na pokopališču sv. Jakova v Ogulinu.

Več iz te kategorije