0 Deljenj 371 Ogledov

To so pljuča dveh bolnikov, ki imata koronovirus! Eden je bil cepljen, drugi ne, razlika je ogromna

26. October, 2021 9:53
371 Ogledov

Minuli teden so pri nas potrdili več kot 12.000 okužb z novim koronavirusom, dobrih 5000 več kot v tednu prej. Občutno, na skoraj 500, je zraslo tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov. Umrlo je 52 bolnikov s covidom-19, približno 30 več kot v tednu prej, skupaj pa je smrtnih žrtev covida pri nas že več kot 5000. Britanski Mirror je objavil rentgenske fotografije dveh bolnikov, oba okužena s korono, a je bil eden cepljen, drugi pa ne.

»Samo necepljeni resno zbolijo. Pogosto potrebujejo kisik ali respirator. Cepljeni bolniki, okuženi s korono, imajo boljši pretok zraka v pljučih in večina njihovih pljuč je na teh slikah črno pobarvana, kar pomeni, da je poškodba pljuč majhna ali pa je sploh ni,« je za Mirror pojasnil dr. Sam Durrani.

Foto: Mirror

Po drugi strani pa je pri necepljenem bolniku videti, da so pljuča močno prizadeta, poškodovana in da je pretok zraka omejen. »Ko pridejo k nam bolniki, ki so cepljeni in okuženi s korono, tudi potem, ko se jim stanje poslabša in dobijo pljučnico, jih damo na CT in slike niso niti približno tako slabe kot pri necepljenih,« je povedala zdravnica in dodala, da cepiva uspešno ščiti bolnike pred hujšimi boleznimi in smrtjo pri večini ljudi, ki dobijo krono, poroča Mirror. »Če se okužite in ste cepljeni, se vam bo verjetno razvila blažja oblika bolezni. Cepiva delujejo,« dodaja zdravnik.

V Angliji od skupnega števila smrti zaradi korone le en odstotek pripada tistim, ki so bili cepljeni z vsemi odmerki.


Mogoče vas bo zanimalo

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija
Črno
108 Ogledov
Črno
108 Ogledov

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija

User One - 29. November, 2021 19:45

Ob 16.22 se je v naselju Kompolje, občina Dobrepolje, poškodoval mlajši moški. Gasilci PGD Kompolje in Videm so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP UKC…

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
90 Ogledov
Črno
90 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
79 Ogledov
Črno
79 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

Več iz te kategorije