0 Deljenj 843 Ogledov

Agonija starejše gospe, ki živi sama v centru mesta: Hči je pred vrati klicala mamo

9. aprila, 2019 15:25
843 Ogledov

Bojan Kitel iz PU Maribor sporoča, da je bila sinoči okoli 20.30 ure patrulja policistov Policijske postaje Maribor I napotena na Ulico Heroja Šlandra v Mariboru, od koder je klical občan in prijavil, da je bil obveščen, da se iz stanovanja last matere njegove partnerke, ki je starejša gospa in živi sama, kadi dim.

Vrat ni bilo mogoče odpreti, pod vrati se je kadilo

Policisti so na kraju ugotovili, da je bila v stanovanjskem bloku v tretjem nadstropju, pred vrati hči, ki je klicala mamo, ki je bila v stanovanju in stanovanja ni bilo možno odpreti. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in ker gasilcev še ni bilo na kraju, je policist z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje. Policist je nato ukazal, da ne sme nihče vstopit v stanovanje, ker se je na hodniku stanovanja močno kadilo. Policist je odšel po hodniku v kuhinjo in na tleh opazil na trebuhu ležati starejšo žensko. Z obema rokama jo je prijel pod pazduho in jo povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. Policist je ponovno odšel v stanovanje, kjer je ugotovil, da je na štedilniku kovinska posoda, iz katere se močno kadi. Štedilnik je ugasnil in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji. Na kraj je prišel tudi drugi policist, s katerim sta nato odprla vsa okna v stanovanju in na ta način prezračila stanovanje.

Hotela je kuhati, ko je padla…

Zatem so na kraj prišli tudi gasilci, ki so dodatno prezračili stanovanje. Reševalci so občanki nudili prvo pomoč, zatem pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in da ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju.

Z zbiranjem obvestil so policisti kasneje ugotovili, da je občanka v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo, v kateri si je pripravljala hrano. V kuhinji je nato padla in ker je imela že predhodne težave z zdravjem, ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je na tleh ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati.

Ugotovljeno je bilo, da v danem primeru ni elementov kaznivega dejanja ali prekrška, zato se bo zadeva beležila kot dogodek in zaključila s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

Mogoče vas bo zanimalo

Huda nesreča smučarja na Kaninu, na pomoč helikopter Slovenske vojske
Črno
42 Ogledov
Črno
42 Ogledov

Huda nesreča smučarja na Kaninu, na pomoč helikopter Slovenske vojske

User One - 17. februarja, 2020 16:09

Ob 12.46 se je na smučišču Kanin, občina Bovec, huje poškodoval smučar, javlja uprava za zaščito in reševanje. Poškodovanega smučarja je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe…

22-letnik z Mercedesom bežal pred policisti, ko so ga ujeli, je udaril
Črno
85 Ogledov
Črno
85 Ogledov

22-letnik z Mercedesom bežal pred policisti, ko so ga ujeli, je udaril

User One - 17. februarja, 2020 14:51

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Gradacu 15. 2. v večernih urah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s…

25-letnik odprl vrata, 17-letnik padel
Črno
135 Ogledov
Črno
135 Ogledov

25-letnik odprl vrata, 17-letnik padel

User One - 17. februarja, 2020 14:13

V prometni nesreči, ki se je v soboto zgodila ob na območju Postojne, se je lažje poškodoval 17-letni voznik kolesa z motorjem, poroča Jure Griljc iz PU…

Več iz te kategorije