0 Deljenj 5057 Ogledov

Spet se je oglasil policist Iztok, ki opozarja na nepravilnosti v sistemu: “Te vaše igrice, zaradi katerih je že bilo izgubljeno življenje…”

13. October, 2019 9:51
5057 Ogledov

V petek se je spet oglasil mišičasti policist Iztok, ki ga je javnost spoznala, ko je na Facebook zapisal, da ko v državi izgine 130 milijonov, a se nikomur nič ne zgodi.

Po prvi objavi so se za policista začeli težki dnevi, julija je opisal opozorila, kaj se mu utegne pripetiti, ki jih lahko berete na povezavi.

Zdaj piše o dogajanju okoli Ministrstva za notranje zadeve: “V vsej tej gonji edino, kar me je zmotilo so te vase cudne metode prirejanja resnice vam v prid. Ze vec krat sem omenil, da v kolikor smatrate, da so moje objave neprimerne in nedopustne s stalisca vodstva MNZ spisite kazensko ovadbo in v kolikor bom spoznan za krivega, bom sprejel kar koli mi bo sodisce nalozilo. Te vase igrice, zaradi katerih je ze bilo izgubljeno zivljenje, da zdravja zaposlenih niti ne omenjam so pod bilo kakim nivojem in brez vsakrsne osnove. Seveda vam ni v interesu, da resnica pride na dan. Zakaj?”

Celoten zapis je dostopen na spodnji povezavi, kjer je razvidno tudi, da ima policist Kustec izjemno podporo javnosti.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219793932027744&set=a.10202068656226927&type=3

O nenavadnostih znotraj sistema policije smo pred dnevi prejeli tudi pismo, katerega avtor opozarja na bliskovito karieto policista Gregorja Zalokarja, domnevno novega spremljevalca generalne direktorice policije Tatjane Bobnar, katerega kariera je v zadnjih mesecih bliskovito zacvetela. Postal je celo inštruktor na šoli, kjer je tudi sam vpisan, saj naj bi imel zgolj srednješolsko izobrazbo. Več na povezavi.

Spoštovani,

danes ste objavili članek pod naslovom Spet se je oglasil policist Iztok, ki opozarja na nepravilnosti v sistemu: “Te vaše igrice, zaradi katerih je že bilo izgubljeno življenje…”

Prosimo, da v interesu objektivne obveščenosti javnosti, skladno z veljavno medijsko zakonodajo, čim prej objavite spodnje pojasnilo, saj objavljena vsebina zavajajoče prikazuje dejanske okoliščine.

Policist, ki ga izpostavljate, češ da opozarja na nepravilnosti v sistemu, je v postopku redne odpovedi delovnega razmerja. Ne zato, ker bi opozarjal na nepravilnosti, pač pa zato, ker je s svojim ravnanjem in neresničnim pisanjem večkrat krnil ugled institucije. Opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi mu je bilo vročeno že 20.11.2018, ker pa je s kršitvami nadaljeval, mu je bil 29.7.2019 vročen tudi sklep o redni odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Četudi se je izpostavljeni na ta sklep pritožil, je delodajalcu glede nedopustnih kršitev pritrdila tudi Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri Vladi Republike Slovenije, kar pomeni, da bo odpoved policista 19.10.2019 tudi pravnomočna.

Ker tudi v tem članku izpostavljate “bliskovito kariero policista Zalokarja” pojasnjujemo tudi, da policist s premestitvijo ni pridobil nobenega naziva, niti plačnega razreda (celo izgubil dodatke, ki jih imajo policisti v patrulji, kjer je prej opravljal svoje delo). Poudarjamo tudi, da je ob premestitvi izpolnjeval pogoje za zasedbo delovnega mesta v
Policijski akademiji.

Na Policijski postaji Celje, kjer je v okviru Policijske uprave Celje pred tem omenjeni policist deloval, je zasedal delovno mesto v uradniškem nazivu »višji policist I«. Ko je bil s 1. 5. 2019 je na predlog vodje Centra za raziskovanje in socialne veščine v Policijski akademiji, premeščen v omenjeni center, je zasedel delovno mesto v enakem uradniškem nazivu »višji policist I« (isti uradniški naziv in isti plačni razred).

Zalokar je bil na to delovno mesto premeščen z namenom, da v okviru centra na sistemski ravni prevzame delo na področju solidarnosti in dobrodelnosti v policiji, saj je v zadnjih letih službovanja v policiji izkazal veliko mero teh vrednot z različnimi socialnimi aktivnostmi. Med drugim je kot policist zaupnik v delovni skupini za psihološko pomoč in podporo nudil psihološko podporo mnogim policistom, ki so se znašali v stiski. Prav tako je ustanovil je humanitarno društvo Modra družina, ki je namenjana pomoči policistom v stiski.

Lep pozdrav,

mag. Vesna Drole
vodja Sektorja za odnose z javnostmi
policijska svetnica

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

POLICIJA

Generalna policijska uprava
Služba generalnega direktorja policije
Sektor za odnose z javnostmi

Več iz te kategorije