0 Deljenj 207 Ogledov

Slovenski gasilci pometli s konkurenco in postali so svetovni prvaki!

29. oktober, 2019 16:24
207 Ogledov

V ameriškem mestu Montgomery (Alabama) poteklo vsakoletno tekmovanje Firefighter Combat Challange, ki se ga je udeležilo tudi deset slovenskih gasilcev (Domen Pavlič, Patrik Štefalin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija, Amer Cosič, Gal Zevnik, Anže Habjan, Igor Pasič, Miha Pintar in Gregor Stanovnik). Na pot sta tako odšli dve ekipi iz Slovenije, ki sta nastopali pod imenom S-GARD Team Slovenia in Team Slovenija.

Na tem tekmovanju se prostovoljni ali poklicni gasilci (posamično, v paru ali štafeti) merijo v nalogah, ki jih gasilci izvajajo v primeru intervencij. Najboljše gasilce na svetu torej čakajo naloge kot so: tek v visoke zgradbe, prenašanja težkih cevi in poškodovanih oseb, natančno usmerjanje vodnega curka in podobno. Na koncu pa seveda zmaga tisti, ki naloge opravi v najkrajšem možnem času.

No, slovenski gasilci so namreč ekipno prvi na svetu, imamo tudi drugo najhitrejšo dvojico na svetu, imamo najhitrejšega predsednika prostovoljnega društva na svetu. V kombinacijah pa so dosegli druga, tretja in četrta mesta!

Čestitke!!!

Mogoče vas bo zanimalo

Ogenj s kavča v ranih jutranjih urah popolnoma uničil stanovanje
Črno
60 Ogledov
Črno
60 Ogledov

Ogenj s kavča v ranih jutranjih urah popolnoma uničil stanovanje

User One - 17. november, 2019 14:31

Ob 5.48 je zagorelo v hiši na Cesti v Kresnice pri naselju Podgrad, občina Ljubljana, sporoča uprava za zaščito in reševaje. Ogenj se je s kavča hitro…

Najprej sonce, potem se bo dež krepil v močnejše krajevne nalive, zaradi česar je Arso izdal opozorilo
Novice
30 Ogledov
Novice
30 Ogledov

Najprej sonce, potem se bo dež krepil v močnejše krajevne nalive, zaradi česar je Arso izdal opozorilo

User One - 17. november, 2019 9:44

Danes bo na zahodu pretežno oblačno, občasno bo ponekod deževalo. Na vzhodu bo občasno nekaj sonca. Dež se bo popoldne na zahodu okrepil in še širil proti…

Več iz te kategorije