0 Deljenj 320 Ogledov

Reševalci so izgubljenega planinca neutrudno klicali! On se ni oglasil, ker je šlo za neznano številko

30. October, 2021 9:08
320 Ogledov

Planinec, ki se je izgubil na najvišji gori v Koloradu, ni upošteval klicev reševalcev, ker se je na njegovem mobitelu prikazovala neznana številka. Guardian ob tem piše, da je moški klice, SMS in glasovno pošto ignoriral, ker ni prepoznal številke, s katere so prihajali.

Izginotje planinca so prijavili okoli 20. ure 18. oktobra, potem ko se ni vrnil tja, kjer je bival. Pet članov reševalne ekipe je bilo poslanih okoli 22. ure, da bi preiskali območje, a so se vrnili okoli 3. ure zjutraj, potem ko niso našli pogrešanega pohodnika na 4401 metrov visoki gori Elbert. Druga ekipa se je naslednji dan odpravila ob 7. uri zjutraj z namenom iskanja območij, kjer se pohodniki pogosto izgubijo in kmalu so ugotovili, da se je moški vrnil v kraj bivanja okoli 9.30.

Planinec je pristojnim povedal, da se je ponoči izgubil in da se je na različne načine skušal vrniti na pravo pot. Naslednje jutro mu je končno uspelo priti do svojega avtomobila, približno 24 ur po tem, ko je šel na pohod. Dodal je, da nima pojma, da bi ga kdo iskal. »Če se vaš potovalni načrt podaljša in začnete prejemati zaporedne klice z neznane številke, se oglasite na telefon – morda je to ekipa za iskanje in reševanje, ki skuša potrditi, da ste na varnem,« so po nenavadnem dogodku dodali reševalci.


Mogoče vas bo zanimalo

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija
Črno
107 Ogledov
Črno
107 Ogledov

Reševalci odpeljali mlajšega moškega, na kraju prisotna tudi policija

User One - 29. November, 2021 19:45

Ob 16.22 se je v naselju Kompolje, občina Dobrepolje, poškodoval mlajši moški. Gasilci PGD Kompolje in Videm so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP UKC…

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
90 Ogledov
Črno
90 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
79 Ogledov
Črno
79 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

Več iz te kategorije