0 Deljenj 917 Ogledov

Redek prizor v morju v bližini Istre! Ribič posnel drugo največjo živo ribo na svetu

6. March, 2021 13:45
917 Ogledov

Lokalni ribič v bližini Koromačnega v Istri je včeraj zjutraj okoli 10.20 videl nenavaden prizor, ko je v bližini svojega čolna zagledal ogromno morsko bitje. Ribič je ugasnil motor in se približal veliki ribi, ki je v nekem trenutku šla pod njegov čoln. Nato je posnetke in fotografije poslal svojemu prijatelju in podvodnemu raziskovalcu Velimirju Vrziću, ki je vse objavil na Facebooku.

»Ribič je ugasnil motor in previdno pristopil k velikemu morskemu psu, da bi ugotovil, za kaj gre, in morda obvestil državne institucije in biologe. Video prikazuje srečanje z razdalje pol metra med ribičem, ki je lovil z mrežo in morskim psom. Na mornarje, jadralce in čolne apeliramo, naj bodo previdni pri plovbi po akvatoriju, da ne bodo motili miru kitovskih morskih psov v njihovem naravnem okolju,« je zapisal Vrzić in na Facebooku objavil videoposnetek bližnjega srečanja z morskim psom.

Andrej Gajić, svetovni strokovnjak za morske pse in obraz National Geographica, je za Morski.hr pojasnil, da je to druga največja živa riba na planetu.

Več iz te kategorije