0 Deljenj 900 Ogledov

»Nemški Kris« prejel zdravilo, znano je kaj se je zgodilo: kaj pa počne Slovenija!?

31. October, 2019 8:35
900 Ogledov

Iz nemškega Ludwigsburga prihaja podobna zgodba, kot je tista od malega Krisa iz Kopra, za katerega so Slovenci zbrali skoraj 4 milijone evrov, da bi mu rešili življenje. Tudi Michaelu so zdravniki diagnosticirali spinalno mišično distrofijo, a njegova zgodba že ima srečen konec. Po zdravilo ga ni bilo potrebno peljati čez lužo, saj medtem ko slovenska družina še vedno čaka in ureja dokumentacijo, ga je mali Michael prejel doma.

Kot poroča nemški portal Ludwigsburger Kreiszeitung, sta starša enoletnega Michaela, Marina Mantel in Oleg Seiler, morala počakati 20 dni, preden je njuna zdravstvena zavarovalnica odobrila prošnjo, da deček prejme zdravilo doma, v Nemčji. Deček prejel zdravilo pred štirimi tedni, napredek je viden.

Rezultati so vidni, malček se lahko sam prevrne s hrbta na trebuh, prav tako lahko deset do petnajst minut sedi sam.Predvsem mu veliko manj težav povzročajo izločki iz pljuč, starša pa upata, da se bo lahko kmalu naučil hoditi. Se pa malček še vedno bori z virusom, ki so mu ga vbrizgali skupaj z zdravilom, a se stanje izboljšuje.

Več iz te kategorije