0 Deljenj 49810 Ogledov 1 Comments

Mala Ema izgubila bitko z rakom: Danes hodimo od njenega doma do Ljubljane, njej v spomin in nam v opomin

3. September, 2020 6:49
49810 Ogledov 1

September je mesec osveščanja o otroškem raku. Na facebook strani s pomenljivim imenom Društvo Junaki 3. nadstropja v tem času predstavljajo zgodbe otroških borcev. Začeli so z žalostno zgodbo male junakinje Eme.

Srce parajoč zapis

»Ema je na oddelek prišla po dolgi operaciji možganov. V glavici je imela tumor v velikosti 4 cm. Odstranili so ves tumor, vendar so bili vsi zdravniki enotnega mnenja, da takih tumorjev niso videli veliko in da bo zdravljenje težko. Ko se je njeno telo opomoglo, je začela prejemati kemoterapijo. Cikli so si sledili na 14 dni, kar je pomenilo, da smo ji do naslednjega cikla izboljševali kri.  Skoraj takoj, ko je kostni mozeg začel s svojo funkcijo, so jo napotili še na protonsko obsevanje v Italijanski Trento.

Tam smo, cela družina, preživeli skoraj dva meseca. Med celotnim zdravljenjem je bila Ema 50-krat uspavana, prejela je 17 krvnih pripravkov, imela eno dolgotrajno in dve manjši operaciji. To je le kratek povzetek in del njenega dolgega zdravljenja. Težko je strniti vse podrobnosti v kratek zapis, a naj bo vseeno dovolj za prvi september – začetek meseca ozaveščanja o otroškem raku.

Danes hodimo od Škofje Loke, Eminega doma, do Ljubljane, njej v spomin in nam v opomin. Na današnji dan pred dvema letoma nas je zapustila v fizični obliki. Ema, danes se te spominjamo z nasmehom na ustih in solzami v srcu! Radi te imamo❤️ …« je prebrati.

Pod to žalostno zgodbo se je oglasil tudi dekličin oče: »Pikica moja zlata. Rad te imam. Danes je tvoj dan, tvoj spomin. Naj tvoja borba in pogum vlijeta moc Društvo Junaki 3. nadstropja za nadaljne delo. Lep pozdrav tja za mavrico.« Počivaj v miru …

Več iz te kategorije