0 Deljenj 10862 Ogledov

#Koronavirus: Od včeraj 38 novih potrjenih okužb, med njimi že 17 otrok, mlajših ob 15 let

15. March, 2020 16:23
10862 Ogledov

V Sloveniji je število potrjenih okužb s koronavirusom od sobote na nedeljo naraslo za 35 potrjenih primerov, kažejo podatki, ki jih je objavila vlada. Tako je danes v testiranjih do 10. ure potrjenih 216 okužb. Vlada pa poroča, da jih je bilo do 14. ure že 219.

Največ okuženih je v starostni skupini od 30 do 49 let, skupaj 73. Čeprav je potrjenih okužb pri otrocih do 15. leta najmanj, je bila do 10. ure okužba potrjena pri sedemnajstih otrocih, starih do 15 let. Devet okuženih je deklic, 8 dečkov. Glede na vsa testiranja, opravljenih do 10. ure, je bilo sicer do danes več okužb potrjenih pri moških.

Vir: vlada.si.

Do 14. ure, ko je vlada podatke objavila, pa je število okuženih naraslo še za tri potrjene okužbe.

Odprt je tudi nov kanal Kriznega štaba RS, kjer so objavljeni vsi podatki. Dostopen je na spodnji povazevi.

Od jutri bo za zajezitev širjenja okužb ustavljen javni promet, zato minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec župane in druge lastnike parkirišč poziva, naj začasno omogočijo brezplačno parkiranje za uporabnike, ki bi sicer morali parkiranje plačevati.

Čeprav otroci virus prebolevajo praviloma v blažji obliki, so izraziti prenašalci virusa, zato pristojni opozarjajo tudi, naj ob tem virusu najmljaših ne varujejo babice in dedki, saj so ravno starejši najbolj ogroženi. Predsednik vlade Janez Janša je za pomoč pri varstvu otrok zaprosil zdrave mlade.

Kljub opozorilom pa prihajajo tudi informacije o druženjih, ki so v času širjenja koronavirusa neprimerna.

Več iz te kategorije