0 Deljenj 1719 Ogledov

#Koronavirus: Najslabši dan na Hrvaškem doslej: rekordno število okužb, nove ukrepe uvajajo že popoldne

10. July, 2020 14:46
1719 Ogledov

Na Hrvaškem so danes potrdili rekordno število okužb s koronavirusom, 116, dve osebi sta izgubili bitko z virusom. Zato je minister za zdravje Vili Beroš napovedal, da bodo nove ukrepe uvedli že danes popoldne.

“Jasno je, da zbiranje večjega števila oseb povzroča večje število obolelih. Zato bodo novi ukrepi v tem duhu, a ne kot prepoved, pač pa uvedba ukrepov, ki bo prinesla rezultate. Organizatorji se bodo morali bolj potruditi za spoštovanje ukrepov, imeti bodo morali imena sodelujočih, da bodo kasneje pomagali epidemiologom, če bo prišlo do okužbe. Situacija na mejah je boljša, a glede na rast v nekaterih državah bomo uvdeli nove ukrepe, 14-dnevno samoizolacijo,” je pojasnil Beroš.

Nove ukrepe je napovedal za gostinstvo in trgovine, ker ocenjujejo, da gre v teh branžah za najvišji rizik okužbe. Prepovedi v tem trenutku še ne bo, uvedli bodo bolj ciljane ukrepe. Posebne ukrepe bodo uvedli na meji s Srbijo, kjer imajo pravo eksplozijo novih okužb.

Pravi, da se doslej na Hrvaškem ni okužil še noben turist. Če bi se, je postopek jasen: “Vsi s simptomi bodo nameščeni v zdravstvene ustanove. Tisti, ki jih nimajo, pa bodo morali v samoizolacijo, ali pa bodo v skladu z dvostranskimi dogovori z matičnimi državami vrnjeni v te države.”

 

Več iz te kategorije