0 Deljenj 256 Ogledov

Kaj vse bi naredil za žensko! Vzvratno po avtocesti nazaj proti Ljubljani

10. maj, 2019 10:32
256 Ogledov
Arhiv

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na podlagi prijave obravnavali vzvratno vožnjo po avtocesti proti Ljubljani.

Bojan Kos je zapisal: “Zgodba se je začela na avtocestnem počivališču Hrušica, kjer je potnica pri vstopanju v vozilo priprla torbico, ki je tako ostala zunaj vozila, med vožnjo pa je odpadla na cesto. To je ugotovila pri Torovem, kjer se je voznik pomaknil na odstavni pas in se vzvratno odpeljal nazaj v smeri Vokla.” Voznika so policisti kaznovali z globo. Gre za tujega državljana.

Ko je za osvežitev spomina pripisal še osnove pravilnega premikanja po avtocest: “Na vozišču avtoceste in hitre ceste je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Na odstavnem pasu ali odstavni niši je prepovedana vožnja, parkiranje ali ustavitev, razen ustavitev v sili in ustavitev zaradi nudenja potrebne pomoči.

Mogoče vas bo zanimalo

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka

User One - 20. julij, 2019 19:26

Ob 15.04 je na poti med Planjavo in Lučko babo v Kamniških Alpah spodrsnilo planinki, ki je zdrsnila po pobočju in podlegla poškodbam, javlja uprava za zaščito…

Iz potoka izvlekli kolesarja
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Iz potoka izvlekli kolesarja

User One - 20. julij, 2019 19:19

Ob 16.35 je na cesti Petrovo Brdo–Železniki, občina Železniki, padel kolesar s ceste v potok in se poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. Mimoidoči so ga…

Več iz te kategorije