0 Deljenj 659 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Na sodišču zmagal, do denarja ne more

9. marec, 2018 6:30
659 Ogledov

Videz vara. To je na lastni koži občutil Krum Dinov, ki je v Kranju kupil novo stanovanje in se pri tem močno uštel. Kmalu po nakupu stanovanja na Ulici Lojzeta Hrovata so se namreč začele pojavljati težave, ki so posledica slabe gradnje, ki je bila v rokah Vegrada, kot kasnejši upravitelj pa je bil določen Dom sistemi d.o.o.

Dinovu je stanovanje prodala nepremičninska agencija Varnal in ga pretentala, saj je bilo stanovanje v katastrofalnem stanju, zaradi česar se je naš sogovornik za pravico boril na sodišču kar naslednjih osem let.

Težave s plesnijo

»En dan urediš eno stran stanovanja, naslednji dan je plesen na drugi strani. Če bi vi vedeli, koliko sem škropil proti plesni, da je začelo najedati celo moje zdravje. Počasi sem začel izgubljati celo svoj vid, prah me je dušil. Ne vem, kakšen material so uporabljali, toda stanovanje je bilo v totalnem razsulu. Tak vonj je imelo, težko je bilo dihati, nisem se niti spočil,« je povedal nesrečni Krum Dinov.

Sodba je pravnomočna, a bo Dinov sploh kdaj videl denar?

Ker se težave s plesnijo niso nehale, Krumu Dinovemu pa niso načele le zdravja, ampak so se zaradi ponavljajočih se težav s stanovanjem stopnjevali prepiri z njegovo ženo, kar je kasneje privedlo do ločitve, se je odločil leta 2010 vložiti tožbo proti podjetju Varnal, posredništvo in nepremičnine, d.o.o., ki mu je stanovanje tudi prodalo. Čeprav je sodišče po sedmih letih pravdanja leta 2017 odločilo v prid Kruma Dinova, pa se s tem kalvarija po sodiščih ne konča. Nasprotno, čeprav bi mu moralo podjetje Varnal d.o.o. po sodni odločbi izplačati okrog 24 tisoč evrov skupaj s stroški odvetnika, se zadeva odvija naprej na sodišču, saj Varnal d.o.o. sploh nima odprtega nobenega transakcijskega računa.

Poslovanje brez TRR

»Varnal se nikoli ni oglasil, ko so bili njegovi predstavniki klicani na sodišče. Moj odvetnik je dejal, da bo zadeva hitro rešena, če se ne nameravajo zagovarjati. Toda sodišče odprtega transakcijskega računa v Sloveniji ni našlo. Na FURS pa so dejali, da podjetje nima nobenega premoženja, niti avta. S čim pa se potem vozijo? Vsi imajo svoje avtomobile,« je bentil Dinov.

Izpis na spletni strani AJPES potrjuje, da podjetje Varnal posluje brez transakcijskega računa. Kako je to mogoče?

Podjetje Varnal d.o.o. medtem nemoteno posluje naprej, čeprav uradno nima odprtega nobenega transakcijskega računa. Sprašujemo se, kako je to mogoče in zakaj Finančna uprava ne ukrepa? Morda držijo sumi Kruma Dinova, da so lovke omenjenega podjetja prepletene tako s sodstvom kot s Finančno upravo Republike Slovenije, saj mora podjetnik za namene poslovanja podjetja opreti transakcijski račun na banki. Kako so lahko spregledali na Fursu, da je Varnal d.o.o. zaprl oba računa in kako torej sploh lahko posluje, pa je že druga zgodba.

Podjetje duhov

To so družbeniki podjetja Varnal, ki Dinovu po sodni odločbi dolguje več kot 24 tisoč evrov.

Skrajno nenavadno je, da podjetje najdemo vpisano v poslovnem registru Ajpes in ima prijavljen svoj sedež na Kolarjevi ulici 33 v Ljubljani, kjer pa nismo našli nikogar. Čeprav ima podjetje oba računa zaprta, enega je imelo pri Addiko banki, drugega pa pri Inteso Sanpaolo. Ime podjetja na Ajpesu ima še vedno status delujočega, uradna zastopnika sta Robert in Darko Podgornik. Eden je direktor, drugi naj bi opravljal vlogo prokurista. Na telefonsko številko podjetja sta se sprva javila, a je vezo prekinil komunikacijski šum. A kasneje, ko smo poskušali ponovno, se ni oglasil nihče več …

Mogoče vas bo zanimalo

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje

User One - 15. december, 2018 9:37

Policisti preklicujejo iskanje 27-letnega Marjana Severja, ki so ga pogrešali od začetka novembra. Pogrešanega so namreč našli, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt
Črno
75 Ogledov
Črno
75 Ogledov

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt

Marjanca Scheicher - 15. december, 2018 8:34

V hudi prometni nesreči je umrla komaj 24-letna zvezdnica resničnostnih šovov. Usodna je bila prometna nesreča. Rumeni mediji na Hrvaškem so zaviti v črno, umrla je 24-letna…

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel
Črno
14 Ogledov
Črno
14 Ogledov

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel

User One - 15. december, 2018 7:20

V prometni nesreči v Zgornjem Negonju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila. Voznik, ki je včeraj okoli 18.50 iz neznanega razloga zapeljal …

Več iz te kategorije