0 Deljenj 1205 Ogledov

Huda bolezen je vzela našo nekdanjo poslanko in evropsko poslanko

2. November, 2021 11:54
1205 Ogledov

Za posledicami bolezni je v 55. letu starosti umrla Patricija Šulin, poslanka v Evropskem parlamentu od 2014 do 2019, poroča Nova24TV. Pred tem je bila poslanka stranke SDS v državnem zboru, kjer je delovala v odborih za finance in monetarno politiko, gospodarstvo in zdravstvo.

Patricija Šulin je bila rojena v Trnovem pri Novi Gorici, z družino je živela v Novi Gorici. Leta 2009 je postala predsednica ženskega odbora goriške regijske koordinacije SDS, leta 2010 pa predsednica mestnega odbora SDS Nova Gorica. Na lokalnih volitvah 2010 je bila izvoljena kot svetnica Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica za obdobje 2010-2014. Bila je predsednica svetniške skupine SDS v Mestnem svetu MONG, ter predsednica Statutarno pravne komisije, ki je prenovila Statut MONG in Poslovnik o delu Mestnega sveta MONG. Leta 2011 je postala predsednica Goriške regijske koordinacije SDS ter leta 2013 članica Izvršilnega odbora SDS za Goriško regijo.

V februarju 2012 je postala nadomestna poslanka v državnem zboru v drugi vladi Janeza Janše. Delovala je v odboru za finance in monetarno politiko, odboru za gospodarstvo in odboru za zdravstvo. Na evropskih volitvah maja 2014 je bila na listi SDS izvoljena za evropsko poslanko. Bila je članica in podpredsednica parlamentarnega odbora za proračun, nadomestna članica v parlamentarnem odboru za nadzor proračuna in nadomestna članica v parlamentarnem odboru za transport in turizem. Bila je tudi članica delegacije za Latinsko Ameriko in članica delegacije za Albanijo.


Več iz te kategorije