0 Deljenj 935 Ogledov

Gasilci so imeli zaradi nalivov ponoči polne roke dela: za zaščito s postavitvijo protipoplavnih vreč in preusmerjanjem toka voda

6. November, 2019 9:10
935 Ogledov
facebook

Gasilci PGD Bovec so v jutranjih urah v Bovcu posredovali na treh lokacijah, kjer so zaradi močnih padavin iz objektov prečrpali vodo in položili protipoplavne vreče.

Gasilci PGD Kobarid so zaradi močnih padavin posredovali na treh lokacija v Kobaridu, kjer so iz objektov prečrpali vodo, postavili protipoplavne vreče in očistili zamašene odtočne jaške. Gasilci PGD Drežnica so v Drežniških Ravnah preusmerili tok vode, ki je ogrožal objekt in očistili zamašene prepuste.

V občini Tolmin so gasilci PGD Tolmin, PGD Grahovo ob Bači, PGD Kneža, PGD Podbrdo in PGD Most na Soči posredovali na več lokacijah, kjer so zaradi močnih padavin in močnega vetra prečrpavali vodo iz objektov, odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objekte zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

Gasilci PGD Kanal so posredovali na cesti Doblar – Pušno, kjer so s cestišča odstranili podrta drevesa.

Gasilci PGD Idrija so v Idriji pred objektom odmašili zamašene odtoke in preprečili zalivanje objekta.

Gasilci PGD Idrija so na streho objekta v Idriji namestili strešnike, ki so padli zaradi močnega vetra.

V Lemutovi ulici v Novi Gorici sta gasilca JZ GRD GE Nova Gorica iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta, ki jih je zalila podtalnica, izčrpala vodo.

Agencija RS za okolje je zjutraj objavila tole.

Več iz te kategorije