0 Deljenj 149 Ogledov

FOTO: Zlatolaska med vikendom reševala 5 življenj, menda ji je ime Romana

10. junij, 2019 17:16
149 Ogledov

Vsaj všeček in veliko občudovanja si zasluži pilotka helikopterja Slovenske vojske, ki je v nedeljo kar trikrat poletela na intervencijo in pomagala rešiti pet življenj.

O, ja, 👸pravljična Zlatolaska dejansko obstaja. Pa veš kaj⁉ Raztura in vozi zelen 🚁helikopter Slovenska vojska/Slovenian…

Gepostet von Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj am Montag, 10. Juni 2019

Na Facebooku jo je pohvalila Policijska uprava Kranj, kjer ji pravijo kar pravljična Zlatolaska. Od komentatorjev pod objavo smo izvedeli, da ji je ime Romana.

Bojan Kos iz PU Kranj je intervencije, pri katerih je sodelovala zlatolaska Romana, strnil v zapis: “Ekipa  za  helikoptersko  reševanje  v  gorah je včeraj opravila tri intervencije. V dveh primerih gre za dogodke zaradi neprimerne opreme. Vse intervencije so bile sprožene ena za drugo.

Pri  sestopu z Golice v dolino je planinka pod planinskim domom zdrsnila na kamniti podlagi  in  si  poškodovala  gleženj.  Opremljena v nizke športne čevlje.

V  Trenti je ekipa za helikoptersko reševanje obravnavala padec plezalca na balvanu  in hujšo  poškodbo  glave.  Plezal  je  z varovanjem, za padec je odgovoren sam.

“Na Mali Mojstrovki pa se je včeraj ponovila petkova zgodba. Na zasneženem območju pod goro so obstali trije neustrezno opremljeni nemški državljani. Eden je bil obut celo v nizke športne čevlje. Brez opreme, znanja in izkušenj v takih razmerah, kot so še na gori, ne gre ne naprej in ne nazaj. Edina, ampak zares edina varna možnost, je samo klic na pomoč. Enako je bilo tudi v petek, ko so kranjskogorski gorski reševalci zaradi vetra »klasično« peš reševali štiri tujce. Vsi so bili nepoškodovani. https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2283850535165755″

Kos, ki je v petek sporočil, da je pod Triglavom umrl planinec, opozarja: “Nizki športni čevlji v gorah so kot copati na maratonu ali plavutke z masko v  peskovniku.  Nič od tega ne gre skupaj, s tem da, v copatih pri maratonu lahko  prenehate  teči,  v peskovniku plavutke in masko lahko snamete in se igrate naprej, v gorah pa imate, kar imate. In večkrat se izkaže, da tisto, kar imate, ni to, kar bi moralo biti. Zato opozarjamo. Ko greste v gore, se pripravite,  tako  fizično  kot psihično, izbirajte sebi in opremi primerne ture  in  če  naletite  na  nevarnost,  ne silite vanjo, ampak se ustavite, premislite in obrnite, če niste prepričani sami vase in v opremo. Že majhen dvom pri vas, naj bo znak za odgovorno odločitev.”

Priložil je tudi posnetek neprimerne obutve za visokogorje.

Mogoče vas bo zanimalo

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu
Črno
89 Ogledov
Črno
89 Ogledov

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu

User One - 24. junij, 2019 20:28

Ob 10.33 se je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, v občini Dravograd, med poukom športne vzgoje poškodoval dijak, na zadnji šolski dan javlja uprava za zaščito in…

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali
Črno
185 Ogledov
Črno
185 Ogledov

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali

User One - 24. junij, 2019 16:51

Policija je, potem ko so najprej sporočili, da od sobote izginula 16-letnica ni več pogrešana, zdaj sporočili še, da preklicujejo tudi iskanje njenega vrstnika iz Ribnice, ki…

Več iz te kategorije