0 Deljenj 309 Ogledov
© www.gss.hr, Facebook, Twitter

FOTO: Požrtvovalni reševalci iz helikopterja na odprtem morju reševali ribiča, ki ga je izdalo srce

1. maj, 2019 9:22
309 Ogledov

Hrvaška gorska reševalna služba je včeraj na odprtem morju z ribiške ladje reševala ribiča, za katerega so sumili, da je doživel srčni zastoj. Spektakularne posnetke reševanja s helikopterjem so objavili na omrežjih Twitter in Facebook.

Na spletni strani so zapisali, da so z ribiške ladje “Kordika dva” včeraj nekaj po 18, uri prejeli klic na pomoč zaradi suma, da je eden od članov posadke doživel srčni zastoj.

Ladja je bila v tistem trenutku na odprtem morju, nahajala se je 17 navtičnih milj severnozahodno od otoka Jabolko oziroma 70 kilometrov od otoka Visa.

Vir: www.gss.hr

Na pomoč je iz Splita s helikopterjem krenila ekipa šestih reševalcev Hrvaške gorske reševalne službe. Ko so prišli na lokacijo, se je na ladjo iz helikopterja spustil reševalec z nosili.

Vir: www.gss.hr

Ko je bil oboleli pripravljen za transport s helikopterjem so ga dvignili in krenili proti Splitu. Ribiču so nudili medicinsko pomoč, preventivno tud AED.

Vir: www.gss.hr

Po pristanku v Splitu so ribiča sprejeli v bolnišnico.

Na spletni strani so reševalci zapisali, da je šlo za izrazito težko reševanje, saj je močni rotor helikopterja ves čas premikal ladjo pod sabo. Evakuacije z manjšega plovila doslej še niso opravljali, zato so ponosni na odlično sodelovanje in usposobjenost reševalcev gorske reševalne službe in pilotov.

Mogoče vas bo zanimalo

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C
Novice
5 Ogledov
Novice
5 Ogledov

Možne prehodne padavine, a pred nami so dnevi, ko se bo ogrelo na 20 °C

User One - 16. oktober, 2019 8:43

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s prehodnimi padavinami. Dež bo najmanj verjeten na severovzhodu. Čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature…

Z električnim kolesom pred predorom ni mogel zavreti
Črno
17 Ogledov
Črno
17 Ogledov

Z električnim kolesom pred predorom ni mogel zavreti

User One - 15. oktober, 2019 22:09

V torek sta ob 13. uri na kolesarski stezi Parenzana, od Strunjana proti Izoli, pred tunelom trčila dva kolesarja, poroča Anita Leskovec iz PU Koper. "Policisti so…

V avtomobilu zaklenjen dojenček
Črno
65 Ogledov
Črno
65 Ogledov

V avtomobilu zaklenjen dojenček

User One - 15. oktober, 2019 16:55

Ob 14.40 so na Trgu revolucije v Trbovljah, Gasilci PGD Trbovlje, iz zaklenjenega vozila s tehničnim posegom rešili dojenčka. To je danes že drugi primer reševanja iz…

Več iz te kategorije