0 Deljenj 1130 Ogledov

Danes bo pokopan gasilec Goran (42), ki je umrl kot heroj: tako so se poslovili koroški gasilci

2. August, 2022 9:36
1130 Ogledov

Komemoracija za Goranom Komlenacom, člana JVP Dubrovački vatrogasci in DVD Orašac, ki je tragično preminil pri gašenju požara pri Dubrovniku, bo danes ob 17. uri v gasilskem domu Orašac, ob 19. uri pa bo pogreb. na domačem pokopališču sv.

Vsi gasilci na Hrvaškem bodo vključili sirene

Ob 19. uri bodo vse javne gasilske enote in prostovoljna gasilska društva vključila sirene na svojih vozilih in z minuto molka počastila svojega preminulega sodelavca, je sporočila Hrvaška gasilska zveza. Komlenac (42) je bil eden najbolj pripravljenih gasilcev, ki je blestel na tekmovanjih, bil pa je tudi predsednik gasilskega sindikata, pišejo hrvaški mediji. Zapustil je ženo in dva majhna otroka.

Požar je končno lokaliziran, vodja gasilcev meni, da bi lahko šlo za podtaknjen požar

Požar na odprtem prostoru na območju Ljubača nad Zatonom, v katerem je umrl Komlenac, je lokaliziran, so zjutraj sporočili iz Hrvaške gasilske zveze. Ogenj je zajel travo, nizko rastlinje in makijo na površini 87 hektarjev, včerajšnji dan pa so gasilci sanirali robove požarišča, nadaljnje dežurstvo pa so opravljali ponoči. Pri tem je sodelovalo 28 gasilcev in 13 gasilskih vozil JVP Dubrovniški gasilci in Konavle ter DVD Putnikovići.

Poveljnik dubrovniških gasilcev Stjepko Krilanović je za Dubrovniški dnevnik povedal, da je povsem možno, da je bil požar podtaknjen. »Na začetku požara smo videli, da gori na dveh ločenih mestih, približno 50 metrov narazen. Nikjer v bližini ni bilo daljnovodov in elektrike. To je edini pokazatelj, a ne moremo s 100-odstotno gotovostjo trditi, da je tako Policija preiskuje in verjamem, da bo ugotovila in objavila, kaj se je zgodilo,« je povedal vodja gasilcev.

Umrl je kot heroj

Božinović je poudaril, da je bil Komlenac eden najsposobnejših in najbolj usposobljenih gasilcev JVP Dubrovniški gasilci, ki je umrl kot heroj, ko je reševal druge.

»Na najslabši možni način nas je spomnil na to, kako težko in nevarno je delo, na ljudi, ki predano rešujejo druge ljudi in premoženje. Tukajšnje enote so dobro opremljene, a nič od tega Gorana ne bo vrnilo k nam nazaj,« je dejal.

Dan žalovanja

Župan Dubrovnika Mato Franković je današnji dan v Dubrovniku razglasil za dan žalovanja ob tragični smrti Gorana Komlenca, člana Javne gasilske enote (JVP), dubrovniškega gasilca Gorana Komlenca, so v ponedeljek sporočili iz mesta Dubrovnik. Zastave Republike Hrvaške, Dubrovniško-neretvanske županije in mesta Dubrovnik so izobešene na pol droga.

Več iz te kategorije