0 Deljenj 913 Ogledov
iStock

Zlati nasveti za odstranjevanje dlačic na občutljivi koži

18. April, 2018 11:15
913 Ogledov

Prihaja čas oblek in kril, zato morajo imeti naše noge popoln videz. Odstranjevanje dlačic je torej neizogibno. Vendar – kaj storiti, če je naša koža zelo občutljiva?

Tukaj je nekaj nasvetov za vse tiste, ki imate občutljivo kožo in vam britje dlačic povzroča vneto kožo, vrasle dlačice …

Pustite urejanje nog za konec

Počakajte do konca tuširanja in šele nato aktivirajte britvico. Po zaključku prhanja se dlačice omehčajo, kar pomeni, da je britje potem bolj produktivno in kakovostno.

Uporabljajte zgolj gel/peno za britje

Vse smo včasih malce lene in za britje dlačic na nogah vzamemo nekaj, kar je pri roki – milo ali gel za tuširanje. Vendar je za občutljivo kožo najbolje, da vedno uporabljate samo gel/peno za britje nog, saj zmanjša vse nevšečnosti pri britju.

Noge brijte v obratni smeri

Večina žensk misli, da noge brijemo od gležnja proti kolenu … Poizkusite briti v obratni smeri koleno-gleženj, se pravi v smeri rasti dlačic. S tem boste zmanjšali možnost draženja kože ter nadležnih pikic.

Uporabljajte mlačno vodo

Vroč tuš je zelo prijeten, vendar ni dober za britje, saj odstrani vlago iz vaše kože. Namesto tega uporabite mlačno vodo in na koncu spustite čez noge hladno vodo, ki pomaga pri vraščenih dlačicah.

Ne shranjujte britvice v tuš kabini ali na banji

Ko se obrišete, posušite tudi britvico in jo shranite na suho in hladno mesto. Če jo boste pustili v vlažnem okolju, se bodo pojavile bakterije in rja.

Pogosto menjujte britvice

Če ste opazili, da je britvica postala topa, jo nujno zamenjajte. Najpogosteje se to zgodi po peti uporabi. Uporaba tope britvice povzroči rdečico ali, v ekstremnih slučajih, tudi do vnetja, ki ga povzročijo bakterije na stari britvici.

Navlažite kožo takoj po britju

Uporabljajte losjon in mleko za telo, ki ne vsebuje alkohola, in dobro nahranite kožo. Poleg preprečevanja neprijetne rdečice in srbenja zaradi draženja kože, ki ga povzročajo obrite dlačice, vam bo vlaženje preprečilo vraščanje dlačic.


Več iz te kategorije