0 Deljenj 2326 Ogledov
iStock

Živila, ki se jih izogibajte za zajtrk

6. June, 2018 10:15
2326 Ogledov

Zajtrk velja za enega najpomembnejših obrokov, vendar nam včasih ne uspe, da bi si ga pripravili. V takšnih trenutkih radi sežemo po hrani, ki za nas ni najboljša – še posebej zjutraj na želodec. Veliko ljudi ne ve, da lahko »napačen« zajtrk škodi telesu. Zato je dobro, da se izogibate teh petih živil za prvi obrok:

1. Paradižnik

Absolutno je paradižnik zelo zdrava in sladka zelenjava. Polni so vitaminov in antioksidantov. Vendar pa, če ga jeste za zajtrk, lahko v kombinaciji z želodčno kislino povzroči želodčne bolečine. Ravno zato je bolje, da ga izpustite pri jutranjem obroku.

2. Kumarice

Že v osnovi se je za zajtrk dobro izogibati vsej surovi zelenjavi. Posebno kumarice pa povzročajo zgago in napenjanje.

3. Citrusi

Limona, pomaranča, grenivka in preostali citrusi so zelo bogati z vitaminom C. Ampak njihova kislina lahko napade sluznico in povzroči majhne rane v ustih, ki pa so lahko precej neprijetne in boleče.

4. Jogurt

Jogurt vsebuje veliko dragocenih mlečnih bakterij, ki so odlične za črevesno floro. Vendar če ga jeste na prazen želodec, vse dobre bakterije uniči želodčna kislina.

5. Živila iz kvasa

Zjutraj se je dobro izogibati vsej hrani s kvasom. Ta je lahko zelo škodljiv, še posebno če ga jeste na prazen želodec. Kvas lahko draži želodec in povzroča napihnjenost in težave s prebavo.

Več iz te kategorije