0 Deljenj 679 Ogledov
iStock

Živila, ki se jih izogibajte za zajtrk

6. junij, 2018 10:15
679 Ogledov

Zajtrk velja za enega najpomembnejših obrokov, vendar nam včasih ne uspe, da bi si ga pripravili. V takšnih trenutkih radi sežemo po hrani, ki za nas ni najboljša – še posebej zjutraj na želodec. Veliko ljudi ne ve, da lahko »napačen« zajtrk škodi telesu. Zato je dobro, da se izogibate teh petih živil za prvi obrok:

1. Paradižnik

Absolutno je paradižnik zelo zdrava in sladka zelenjava. Polni so vitaminov in antioksidantov. Vendar pa, če ga jeste za zajtrk, lahko v kombinaciji z želodčno kislino povzroči želodčne bolečine. Ravno zato je bolje, da ga izpustite pri jutranjem obroku.

2. Kumarice

Že v osnovi se je za zajtrk dobro izogibati vsej surovi zelenjavi. Posebno kumarice pa povzročajo zgago in napenjanje.

3. Citrusi

Limona, pomaranča, grenivka in preostali citrusi so zelo bogati z vitaminom C. Ampak njihova kislina lahko napade sluznico in povzroči majhne rane v ustih, ki pa so lahko precej neprijetne in boleče.

4. Jogurt

Jogurt vsebuje veliko dragocenih mlečnih bakterij, ki so odlične za črevesno floro. Vendar če ga jeste na prazen želodec, vse dobre bakterije uniči želodčna kislina.

5. Živila iz kvasa

Zjutraj se je dobro izogibati vsej hrani s kvasom. Ta je lahko zelo škodljiv, še posebno če ga jeste na prazen želodec. Kvas lahko draži želodec in povzroča napihnjenost in težave s prebavo.

Mogoče vas bo zanimalo

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo
Novice
33 Ogledov
Novice
33 Ogledov

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo

User One - 17. julij, 2019 22:06

Arso je ob 21.45 prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo Gorenjsko in Zgornjesavsko. Danes je bilo sicer sončno, najvišje dnevne temperature so bile od  26 do 30 stopinj…

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …
Črno
78 Ogledov
Črno
78 Ogledov

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …

User One - 17. julij, 2019 17:40

V sredo okoli 20. ure so sevniški policisti prejeli obvestilo o pretepu v okolici Sevnice. Takoj so odhiteli na kraj, kjer so naleteli na pretepeno in poškodovano…

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo
Črno
80 Ogledov
Črno
80 Ogledov

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo

User One - 17. julij, 2019 15:16

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so konec marca letos obravnavali dve tatvini denarnic v zdravstveni ustanovi na območju Ljubljane. Neznani storilec je z odtujenima bančnima karticama opravil…

Več iz te kategorije