0 Deljenj 2301 Ogledov
istock

Ženskam po enem letu zveze seks postane dolgočasen

21. September, 2017 22:00
2301 Ogledov

Ne le, da so priznale, da jim po letu dni v zvezi ni več do seksa, ženske so priznale tudi, kaj je razlog za to. Ne boste verjeli, čeprav je je zelo malo, obstajajo tudi moški, ki jim seks ni zanimiv.

Če študije ljudi pogosto sprašujejo, kaj jih vzburja, se je včasih dobro vprašati, zaradi česa poželenje mine. V Independentu pišejo, da je včasih razlog nov pirsing ali tetovaža, pri nekaterih pa zadostuje že aroganca in preklinjanje. Ženskam očitno zadošča čas, saj jim poželenje ugasne vsega 12 mesecev po začetku zveze.

Ženske se prej naveličajo seksa kot moški

V British medical journal open so objavili anketo z več kot 10.000 udeleženci obeh spolov, ki so imeli v zadnjem letu vsaj enega spolnega partnerja. Opažajo, da se oba spola slej ko prej naveličata seksa, vendar ženske očitno prej kot moški.

Najpogosteje se jim to zgodi v letu po rojstvu otroka, veliko jih je utrujenih od skrbi za otroke, mlajše od pet let. Razen utrujenosti se pozna tudi sprememba odnosa s partnerjem, saj jim otrok postane primarna skrb in na partnersko zvezo postavijo na drugi tir. Najbrž ni iz trte zvita stara modrost, da se je treba prve tri leta zavestno posvečati otroku in pri tem vendarle paziti, da se s partnerjem ne oddaljite preveč. Nato pa je treba spet prvenstveno gojiti vajino zvezo in s tem dajati otroku pravi zgled partnerskega življenja.

Raziskovalci iz Southamptonske univerze še ugotavljajo, da so drugi dejavniki povezani z izgubo čustvene povezanosti in bližine, slabimi komunikacijskimi navadami ali zdravstvenimi težavami. Med vzroki se pojavijo še spolno prenosljive bolezni in prisiljeni spolni odnosi. Večina moških z upadom libida je relativno mladih, med 35 in 44 leti, medtem ko se pri ženskah izguba zanimanja za seks pojavi  kasneje, med 55 in 64 letom. Vendar pa je pri ženskah veliko bolj pogosta kot pri moških.

Več iz te kategorije