0 Deljenj 926 Ogledov

Želite, da vaša oblačila dišijo še dolgo po pranju? Preizkusite katerega od teh trikov

20. January, 2022 20:11
926 Ogledov
Pexels

Oprali ste oblačila, uporabili mehčalec, a je dišava je hitro ‘izhlapela’, sploh potem, ko so nekateri kosi nekoliko dlje ostali v omari. Obstaja več načinov oz. trikov, ki lahko podaljšajo svežino in vonj opranih oblačil za nekaj dni, kot piše Bustle, pa bo z nekaterimi triki vonj trajal celo več mesecev.

1. Parfum in robček

Namesto da bi parfum pršili neposredno po oblačilih, ga poškropite na  robček in ga dajte v omaro. Vonj se bo zagotovo razširil, kosi oblačil ga bodo vpijali, dobro pa je, da svojih najljubših stvari ne boste niti poškodovali niti umazali.

2. Osvežilec zraka v avtomobilu

Da, lahko jih uporabite tudi v omarah. Izberite nekaj blažjih vonjav, jih zavijte v robec ali kakšno krpo in jih pospravite v predal. Dišalo bo več mesecev.

3. Kavna zrna

Poleg tega, da bodo absorbirala vse slabe vonjave, bodo kavna zrna razširila svoj vonj. Manjšo skledo napolnite, naredite nekaj lukenj v pokrovu ali aluminijasti foliji, jo pokrijete in jo postavite v omaro. Menjajte jih enkrat na mesec.

4. Eterična olja

Tako kot pri kavnih zrnih lahko tudi z eteričnimi olji oblačila trajno zadišijo. Med zadnjim ciklom pranja dodajte nekaj kapljic v pralni stroj ali pa jih nakapajte na robec in položite v omaro.

5. Milo

Eden najstarejših trikov, ki ga mnogi uporabljajo še danes, je, da med oblačila dajo trdo milo. Vse, kar morate storiti, je, da ga zavijete v papirnato brisačo ali pa ga preprosto pospravite v omaro v originalni embalaži.

Več iz te kategorije