0 Deljenj 39 Ogledov

Z vzhodnjaško modrostjo do sladkega spanca

11. september, 2017 8:00
39 Ogledov

Dobra postavitev v spalnici je temelj za dobro počutje, zdravje, srečo in uspeh. Poznavalci filozofije Feng shui verjamejo, da naj bi bili ljudje najbolj ranljivi, ko počivamo. Med spanjem ste nemočni in nezaščiteni, zato lahko prav takrat negativna energija najbolj vpliva na vas. Prav zato je treba poznati dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, in jih upoštevati pri arhitekturi hiše oziroma opremi vaše spalnice.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na dober spanec. Mednje sodi recimo tudi pozicija postelje v spalnici. Če človek spi v kotu sobe, za vrati, bo imel občutek, da se skriva pred svetom in se lahko zato počuti nesrečno. Izogibajte se postavitvi postelje neposredno pod oknom, saj je tudi okno prehod v zunanji svet in lahko zato omogoča zunanji energiji, da neprijetno vpliva na kakovost vašega spanca.

Pozicija postelje

Ko je govora o poziciji postelje v spalnici , je najbolje, da jo postavite diagonalno od vrat in vzglavje namestite ob steno. To vam daje občutek varnosti in podpore. Različni mojstri vzhodnjaških ved si sicer še niso povsem enotni, kam je najbolje obrniti glavo med spanjem. Po eni strani so idealne pozicije za namestitev spalnice severovzhod, severozahod, sever in za otroško sobo vzhod.

Hindujci pa verjamejo, da je za ljudi na severni zemeljski polobli idealna pozicija glave proti vzhodu, tudi zahod je v redu, na jug se obrnemo, če res ne gre drugače. Sever je absolutno prepovedan, saj naj bi magnetne silnice neugodno vplivale na prekrvavitev možganov in povečevale možnost možganski kapi ali krvavitev.

Na kakovost spanja vplivajo tudi materiali v spalnici. Idealna postelja je lesena, z ne previsokim vzglavjem. Pod posteljo mora biti prazen prostor, da lahko energija nemoteno kroži. Ležišče mora prav tako biti leseno, z rešetkami. Blazina mora biti iz enega kosa, sicer simbolično razdvaja ljudi, ki spijo v postelji. Pomembno je, da je možno do ležišča pristopiti z obeh strani, saj sta tako partnerja enakopravna.

Pohištvo in okrasje

Na spanje bo močno vplivalo tudi pohištvo v spalnici. S količino pohištva ne pretiravajte. Najbolj hvaležni so popolnoma naravni materiali.

V idealni spalnici je postelja, velika omara in dve majhni nočni omarici. Soba mora izžarevati občutek intime. Pri dekoraciji se izogibajte motivom žalosti, bolezni, nasilja in poškodb. Umaknite velike luči, ki visijo nad posteljo, saj bo vaše telo nenehoma v podzavestnem strahu, da bo na vas nekaj padlo. Umaknite pohištvo, ki je namenjeno delovnim obveznostim, kot je recimo pisalna miza. Službe in spanja namreč ni dobro mešati, če spite v isti sobi z računalnikom in pisalno mizo si od dela v resnici ne boste mogli dovolj dobro odpočiti.

Izogibajte se zrcalu v spalnici, saj boste podzavestno spremljali vsak odsev in se boste težje umirili. V vseh prostorih, še posebej za spalnico, velja, da imejte le stvari, ki jih redno uporabljate in so vam blizu.

Barve spalnice naj bodo svetle in prijetne. Močne žareče barve učinkujejo kot hrup, ki bo krepil čustva in dal prostoru več energije. Izogibajte se rožnati, oranžni, rumeni in rdeči barvi. Spalnica za dve osebi naj meri vsaj 14 kvadratov, če je le možno, jo umaknite od dnevnih.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Ali je Gucci Korošica transvestit?!
Rumeno
3 Ogledov
Rumeno
3 Ogledov

VIDEO: Ali je Gucci Korošica transvestit?!

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 10:52

Denise Dame, bolj znana kot Gucci Korošica, je končno odgovorila na vprašanje, ali je transseksualna oseba. Denise se strinja, da bi morala že dolgo časa nazaj odgovoriti,…

Napadi in preganjanje: Kaj se dogaja v glavi Arturja Šterna?
Rumeno
5 Ogledov
Rumeno
5 Ogledov

Napadi in preganjanje: Kaj se dogaja v glavi Arturja Šterna?

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 10:36

Nekdanji zvezdnik iz Kmetije slavnih danes živi povsem umetniško življenje. Se še spomnite posebneža iz Vrabč? Artur Štern je bil svojčas zagotovo eden od najbolj znanih Slovencev,…

FOTO: Pisateljica, ki je napisala knjigo o Urški Čepin: Razkošje našla v Švici
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

FOTO: Pisateljica, ki je napisala knjigo o Urški Čepin: Razkošje našla v Švici

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 6:39

Se še spomnite zloglasne pisateljice Nane Zeneli, ki je napisala knjigo o takratni starleti Urški Čepin? Danes živi v Švici. Nana se je v Švico preselila že…

Več iz te kategorije

Totalka za dobro jutro
Črno
2 Ogledov
2 Ogledov

Totalka za dobro jutro

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 6:23
Nekoč “rojeval” misice, danes knjige
Rumeno
3 Ogledov
3 Ogledov

Nekoč “rojeval” misice, danes knjige

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 6:22
Našli skelet desetletje pogrešanega
Črno
4 Ogledov
4 Ogledov

Našli skelet desetletje pogrešanega

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 6:21
23-letnik pretepal mater
Črno
4 Ogledov
4 Ogledov

23-letnik pretepal mater

Marjanca Scheicher - 18. november, 2017 6:14