0 Deljenj 21 Ogledov

Z vzhodnjaško modrostjo do sladkega spanca

11. september, 2017 8:00
21 Ogledov

Dobra postavitev v spalnici je temelj za dobro počutje, zdravje, srečo in uspeh. Poznavalci filozofije Feng shui verjamejo, da naj bi bili ljudje najbolj ranljivi, ko počivamo. Med spanjem ste nemočni in nezaščiteni, zato lahko prav takrat negativna energija najbolj vpliva na vas. Prav zato je treba poznati dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, in jih upoštevati pri arhitekturi hiše oziroma opremi vaše spalnice.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na dober spanec. Mednje sodi recimo tudi pozicija postelje v spalnici. Če človek spi v kotu sobe, za vrati, bo imel občutek, da se skriva pred svetom in se lahko zato počuti nesrečno. Izogibajte se postavitvi postelje neposredno pod oknom, saj je tudi okno prehod v zunanji svet in lahko zato omogoča zunanji energiji, da neprijetno vpliva na kakovost vašega spanca.

Pozicija postelje

Ko je govora o poziciji postelje v spalnici , je najbolje, da jo postavite diagonalno od vrat in vzglavje namestite ob steno. To vam daje občutek varnosti in podpore. Različni mojstri vzhodnjaških ved si sicer še niso povsem enotni, kam je najbolje obrniti glavo med spanjem. Po eni strani so idealne pozicije za namestitev spalnice severovzhod, severozahod, sever in za otroško sobo vzhod.

Hindujci pa verjamejo, da je za ljudi na severni zemeljski polobli idealna pozicija glave proti vzhodu, tudi zahod je v redu, na jug se obrnemo, če res ne gre drugače. Sever je absolutno prepovedan, saj naj bi magnetne silnice neugodno vplivale na prekrvavitev možganov in povečevale možnost možganski kapi ali krvavitev.

Na kakovost spanja vplivajo tudi materiali v spalnici. Idealna postelja je lesena, z ne previsokim vzglavjem. Pod posteljo mora biti prazen prostor, da lahko energija nemoteno kroži. Ležišče mora prav tako biti leseno, z rešetkami. Blazina mora biti iz enega kosa, sicer simbolično razdvaja ljudi, ki spijo v postelji. Pomembno je, da je možno do ležišča pristopiti z obeh strani, saj sta tako partnerja enakopravna.

Pohištvo in okrasje

Na spanje bo močno vplivalo tudi pohištvo v spalnici. S količino pohištva ne pretiravajte. Najbolj hvaležni so popolnoma naravni materiali.

V idealni spalnici je postelja, velika omara in dve majhni nočni omarici. Soba mora izžarevati občutek intime. Pri dekoraciji se izogibajte motivom žalosti, bolezni, nasilja in poškodb. Umaknite velike luči, ki visijo nad posteljo, saj bo vaše telo nenehoma v podzavestnem strahu, da bo na vas nekaj padlo. Umaknite pohištvo, ki je namenjeno delovnim obveznostim, kot je recimo pisalna miza. Službe in spanja namreč ni dobro mešati, če spite v isti sobi z računalnikom in pisalno mizo si od dela v resnici ne boste mogli dovolj dobro odpočiti.

Izogibajte se zrcalu v spalnici, saj boste podzavestno spremljali vsak odsev in se boste težje umirili. V vseh prostorih, še posebej za spalnico, velja, da imejte le stvari, ki jih redno uporabljate in so vam blizu.

Barve spalnice naj bodo svetle in prijetne. Močne žareče barve učinkujejo kot hrup, ki bo krepil čustva in dal prostoru več energije. Izogibajte se rožnati, oranžni, rumeni in rdeči barvi. Spalnica za dve osebi naj meri vsaj 14 kvadratov, če je le možno, jo umaknite od dnevnih.

Mogoče vas bo zanimalo

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka
Lifestyle
9 Ogledov
Lifestyle
9 Ogledov

V teh treh spolnih položajih si boste najpogosteje zlomili svojega korenjaka

User One - 25. september, 2017 22:00

Tisti, ki ste si že zlomili kakšno kost, veste, da to boli. Resnično boli. Niti okrevanje ni prav prijetno, saj vam polomljen ud oblijejo z gipsom, ki…

Pralnica denarja: po NLB še NKBM
News
5 Ogledov
News
5 Ogledov

Pralnica denarja: po NLB še NKBM

User One - 25. september, 2017 18:52

Novo KBM naj bi italijanski državljani uporabljali za pranje denarja iz nezakonitih poslov ter izogibanje italijanski davkariji in policiji, poroča italijanski poslovni časnik Il Sole 24 ore.…

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?
Lifestyle
4 Ogledov
Lifestyle
4 Ogledov

VIDEO: Si znate pravilno zavezati čevlje?

User One - 25. september, 2017 18:00

Znanstveniki s kalifornijske Univerze Berkley v ZDA so klasičen način zavezovanja vezalk poimenovali za katastrofo. Trdijo, da celo življenje napačno vežemo vezalke in da obstaja boljši način.…

Več iz te kategorije

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes
News
6 Ogledov
6 Ogledov

Nove cene goriva: komu se splača tankati še danes

User One - 25. september, 2017 17:38
Novi Škandal24
News
9 Ogledov
9 Ogledov

Novi Škandal24

User One - 25. september, 2017 9:14