0 Deljenj 57 Ogledov

Z vzhodnjaško modrostjo do sladkega spanca

11. september, 2017 8:00
57 Ogledov

Dobra postavitev v spalnici je temelj za dobro počutje, zdravje, srečo in uspeh. Poznavalci filozofije Feng shui verjamejo, da naj bi bili ljudje najbolj ranljivi, ko počivamo. Med spanjem ste nemočni in nezaščiteni, zato lahko prav takrat negativna energija najbolj vpliva na vas. Prav zato je treba poznati dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, in jih upoštevati pri arhitekturi hiše oziroma opremi vaše spalnice.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na dober spanec. Mednje sodi recimo tudi pozicija postelje v spalnici. Če človek spi v kotu sobe, za vrati, bo imel občutek, da se skriva pred svetom in se lahko zato počuti nesrečno. Izogibajte se postavitvi postelje neposredno pod oknom, saj je tudi okno prehod v zunanji svet in lahko zato omogoča zunanji energiji, da neprijetno vpliva na kakovost vašega spanca.

Pozicija postelje

Ko je govora o poziciji postelje v spalnici , je najbolje, da jo postavite diagonalno od vrat in vzglavje namestite ob steno. To vam daje občutek varnosti in podpore. Različni mojstri vzhodnjaških ved si sicer še niso povsem enotni, kam je najbolje obrniti glavo med spanjem. Po eni strani so idealne pozicije za namestitev spalnice severovzhod, severozahod, sever in za otroško sobo vzhod.

Hindujci pa verjamejo, da je za ljudi na severni zemeljski polobli idealna pozicija glave proti vzhodu, tudi zahod je v redu, na jug se obrnemo, če res ne gre drugače. Sever je absolutno prepovedan, saj naj bi magnetne silnice neugodno vplivale na prekrvavitev možganov in povečevale možnost možganski kapi ali krvavitev.

Na kakovost spanja vplivajo tudi materiali v spalnici. Idealna postelja je lesena, z ne previsokim vzglavjem. Pod posteljo mora biti prazen prostor, da lahko energija nemoteno kroži. Ležišče mora prav tako biti leseno, z rešetkami. Blazina mora biti iz enega kosa, sicer simbolično razdvaja ljudi, ki spijo v postelji. Pomembno je, da je možno do ležišča pristopiti z obeh strani, saj sta tako partnerja enakopravna.

Pohištvo in okrasje

Na spanje bo močno vplivalo tudi pohištvo v spalnici. S količino pohištva ne pretiravajte. Najbolj hvaležni so popolnoma naravni materiali.

V idealni spalnici je postelja, velika omara in dve majhni nočni omarici. Soba mora izžarevati občutek intime. Pri dekoraciji se izogibajte motivom žalosti, bolezni, nasilja in poškodb. Umaknite velike luči, ki visijo nad posteljo, saj bo vaše telo nenehoma v podzavestnem strahu, da bo na vas nekaj padlo. Umaknite pohištvo, ki je namenjeno delovnim obveznostim, kot je recimo pisalna miza. Službe in spanja namreč ni dobro mešati, če spite v isti sobi z računalnikom in pisalno mizo si od dela v resnici ne boste mogli dovolj dobro odpočiti.

Izogibajte se zrcalu v spalnici, saj boste podzavestno spremljali vsak odsev in se boste težje umirili. V vseh prostorih, še posebej za spalnico, velja, da imejte le stvari, ki jih redno uporabljate in so vam blizu.

Barve spalnice naj bodo svetle in prijetne. Močne žareče barve učinkujejo kot hrup, ki bo krepil čustva in dal prostoru več energije. Izogibajte se rožnati, oranžni, rumeni in rdeči barvi. Spalnica za dve osebi naj meri vsaj 14 kvadratov, če je le možno, jo umaknite od dnevnih.

Mogoče vas bo zanimalo

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

Pogrešajo 17-letnico, ste jo videli?

Marjanca Scheicher - 16. januar, 2018 8:07

Neznano kam je odšla mladoletna Sucria Ajrizi stara 17 let,  iz Hotinje vasi. Pogrešana je bila nazadnje videna 13.01.2018 ob 9. uri na naslovu Mejna ulica 19,…

Trk osebnih vozil tako hud, da se je podrl semafor
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

Trk osebnih vozil tako hud, da se je podrl semafor

Marjanca Scheicher - 16. januar, 2018 7:00

Posredovali so tudi policisti. Ob 23.27 sta na Bolkovi ulici v Homcu, občina Domžale, trčili osebni vozili in pri tem podrli semafor, poroča Uprava RS za zaščito…

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci
Šport
9 Ogledov
Šport
9 Ogledov

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci

skandal1 - 15. januar, 2018 23:28

ZAGREB - Slovenska moška rokometna je na današnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Zagrebu igrala neodločeno z Nemčijo s 25:25 (15:10). [color-box color="yellow"] * Arena Zagreb,…

Več iz te kategorije

Katera spolna praksa nas dela najbolj živčne?
News
4 Ogledov
4 Ogledov
Ste bolj inteligentni od drugih?
Lifestyle
5 Ogledov
5 Ogledov

Ste bolj inteligentni od drugih?

T.U.L. - 15. januar, 2018 21:10
Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …
Črno
7 Ogledov
7 Ogledov

Umrla svetovno znana pevka – doživela je le 46 let …

Marjanca Scheicher - 15. januar, 2018 20:00
IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca
Piškotkarji
11 Ogledov
11 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca

Andrej Andrej - 15. januar, 2018 12:40