0 Deljenj 76 Ogledov

Z vzhodnjaško modrostjo do sladkega spanca

11. september, 2017 8:00
76 Ogledov

Dobra postavitev v spalnici je temelj za dobro počutje, zdravje, srečo in uspeh. Poznavalci filozofije Feng shui verjamejo, da naj bi bili ljudje najbolj ranljivi, ko počivamo. Med spanjem ste nemočni in nezaščiteni, zato lahko prav takrat negativna energija najbolj vpliva na vas. Prav zato je treba poznati dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, in jih upoštevati pri arhitekturi hiše oziroma opremi vaše spalnice.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na dober spanec. Mednje sodi recimo tudi pozicija postelje v spalnici. Če človek spi v kotu sobe, za vrati, bo imel občutek, da se skriva pred svetom in se lahko zato počuti nesrečno. Izogibajte se postavitvi postelje neposredno pod oknom, saj je tudi okno prehod v zunanji svet in lahko zato omogoča zunanji energiji, da neprijetno vpliva na kakovost vašega spanca.

Pozicija postelje

Ko je govora o poziciji postelje v spalnici , je najbolje, da jo postavite diagonalno od vrat in vzglavje namestite ob steno. To vam daje občutek varnosti in podpore. Različni mojstri vzhodnjaških ved si sicer še niso povsem enotni, kam je najbolje obrniti glavo med spanjem. Po eni strani so idealne pozicije za namestitev spalnice severovzhod, severozahod, sever in za otroško sobo vzhod.

Hindujci pa verjamejo, da je za ljudi na severni zemeljski polobli idealna pozicija glave proti vzhodu, tudi zahod je v redu, na jug se obrnemo, če res ne gre drugače. Sever je absolutno prepovedan, saj naj bi magnetne silnice neugodno vplivale na prekrvavitev možganov in povečevale možnost možganski kapi ali krvavitev.

Na kakovost spanja vplivajo tudi materiali v spalnici. Idealna postelja je lesena, z ne previsokim vzglavjem. Pod posteljo mora biti prazen prostor, da lahko energija nemoteno kroži. Ležišče mora prav tako biti leseno, z rešetkami. Blazina mora biti iz enega kosa, sicer simbolično razdvaja ljudi, ki spijo v postelji. Pomembno je, da je možno do ležišča pristopiti z obeh strani, saj sta tako partnerja enakopravna.

Pohištvo in okrasje

Na spanje bo močno vplivalo tudi pohištvo v spalnici. S količino pohištva ne pretiravajte. Najbolj hvaležni so popolnoma naravni materiali.

V idealni spalnici je postelja, velika omara in dve majhni nočni omarici. Soba mora izžarevati občutek intime. Pri dekoraciji se izogibajte motivom žalosti, bolezni, nasilja in poškodb. Umaknite velike luči, ki visijo nad posteljo, saj bo vaše telo nenehoma v podzavestnem strahu, da bo na vas nekaj padlo. Umaknite pohištvo, ki je namenjeno delovnim obveznostim, kot je recimo pisalna miza. Službe in spanja namreč ni dobro mešati, če spite v isti sobi z računalnikom in pisalno mizo si od dela v resnici ne boste mogli dovolj dobro odpočiti.

Izogibajte se zrcalu v spalnici, saj boste podzavestno spremljali vsak odsev in se boste težje umirili. V vseh prostorih, še posebej za spalnico, velja, da imejte le stvari, ki jih redno uporabljate in so vam blizu.

Barve spalnice naj bodo svetle in prijetne. Močne žareče barve učinkujejo kot hrup, ki bo krepil čustva in dal prostoru več energije. Izogibajte se rožnati, oranžni, rumeni in rdeči barvi. Spalnica za dve osebi naj meri vsaj 14 kvadratov, če je le možno, jo umaknite od dnevnih.

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
4 Ogledov
Šport
4 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije