0 Deljenj 6891 Ogledov
iStock

VIDEO: Ženske vse pogosteje uživajo v profesionalni masaži intimnih delov

21. January, 2018 22:15
6891 Ogledov

Ljubitelji joge se boste zagotovo razveselili novega velnes trenda, ki postaja zadnja leta v svetu vse bolj priljubljen. Gre za orgazmično meditacijo ali skrajšano “OMing”.

Trend je sprožilo ameriško podjetje OneTaste, kjer so začeli ponujati posebno masažo vagine in tudi tečaje zanjo. Osnovni cilj masaže ni orgazem, čeprav se lahko zgodi, bolj pomembno se je zares sprostiti in se naučiti živeti v trenutku. Pravijo, da masaža izvira iz stare budistične tradicije, po kateri moški 13 minut manualno stimulira zgornji levi predel klitorisa. Ženska medtem leži v gnezdu iz blazin in se predaja kombinaciji meditacije in globoke povezanosti med dvema osebama.

Tantrična spolnost sicer pozna masažo s podobnimi principi, ki ji pravijo masaža Yoni, vendar je ta bolj celovita in ni osredotočena le na klitoris.

Ni načela vzajemnosti

Strokovnjaki OMinga poudarjajo, da je orgazmična meditacija odlična izbira za ljudi, ki radi dajo užitek drugim. Hkrati poudarjajo, da je tovrstna masaža dober odgovor družbi, ki od ženske pričakuje nenehno razdajanje. Pri tej masaži uživa le ona, hkrati pa strokovnjaki te prakse ne podpirajo načela vzajemnosti v smislu »jaz sem poskrbel zate, zdaj pa daj še ti zame«. Prav zato ostane moški ves čas masaže oblečen, ženska pa se sleče le od pasu navzdol.

Pristaši te masaže zatrjujejo, da je masaža bistveno okrepila njihovo intuicijo pa tudi motorične sposobnosti. Hkrati povedo, da so se zaradi OMinga bistveno bolj zbližali in povezali s svojim partnerjem. Ta vrsta meditacije je postala prava senzacija, zato se vse več žensk odloča za obisk tridnevnega tečaja. Lahko pridejo same in se prepustijo rokam popolnega neznanca, ali pa pridejo s partnerjem ali prijateljem.

Kako je vse skupaj videti, si lahko ogledati v spodnjem videoposnetku.

Več iz te kategorije