0 Deljenj 38 Ogledov
iStock

Veste, kaj je vaš otrok podedoval po očetu?

9. februar, 2018 17:00
38 Ogledov

Otroci so mali čudež, ki predstavljajo majhno obliko svojih staršev. Znanstveniki trdijo, da inteligenco prenašajo matere. Kljub temu da gre za popolno naključje, katere lastnosti dobi otrok po materi in katere po očetu, pa so štiri karakteristike, ki jih podedujejo neposredno in samo od očeta.

Spol

V trenutku, ko spermij oplodi jajčece, se določi otrokov spol. Za ta izbor je odločilen samo spermij, saj ima jajčna celica dva X-hormona, medtem ko ima moška spolna celica X- in Y-hormon. “Polovica” otroka je torej odvisna od tega, ali bo jajčno celico oplodil X- ali Y- hormon.

Refleks kihanja zaradi svetlobe

Če morate vsakič, ko pogledate v sonce, kihniti, ste to nasledili po očetu. »Apčih« sindrom je fenomen, pri katerem ljudje začno kihati takoj, ko so izpostavljeni nenadni, močni svetlobi.

Prstni odtisi

Čeprav so prstni odtisi nekaj unikatnega in edinstvenega, nihče namreč nima istih, so otroški odtisi bolj podobni očetovim.

Barvna svetloba ali daltonizem

Gre za nezmožnost zaznavanja razlik med nekaterimi ali vsemi barvami, ki jih zaznava večina. Največkrat je barvna svetloba pogojena gensko (dedno). Večinoma imajo ta sindrom moški, ki ga nato prenašajo na svoje potomstvo.

Mogoče vas bo zanimalo

Dr. Rok Snežič: Kaj imata skupnega posojilo in pranje denarja?
Nasveti
5 Ogledov
Nasveti
5 Ogledov

Dr. Rok Snežič: Kaj imata skupnega posojilo in pranje denarja?

Andrej Andrej - 21. februar, 2018 14:00

Pisal nam je bralec, ki je priznal, da je spremljal polemiko okrog posojila tujega rezidenta in slovenskih podjetij. Zanima ga, če je res kaznivo dejanje, če tuj…

David in Mojca (samo za 18+)
David & Mojca
11 Ogledov
David & Mojca
11 Ogledov

David in Mojca (samo za 18+)

Andrej Andrej - 21. februar, 2018 13:30

David in Mojca, nekdanja ljubimca, ponovno v bitki spolov - tudi tokrat odkrito in brez dlake na jeziku (!) o analnem seksu. Nocoj, ob 22. uri. NE…

NOVE PODROBNOSTI NARKOMANSKE GROZLJIVKE Oskrunil je Vlatkino truplo, še vedno jo ima rad
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

NOVE PODROBNOSTI NARKOMANSKE GROZLJIVKE Oskrunil je Vlatkino truplo, še vedno jo ima rad

skandal1 - 21. februar, 2018 13:24

MARIBOR - Na mariborskem sodišču je danes potekal predobravnavni narok zoper 35-letnega Bojana Sepa, ki ga obtožnica bremeni za umor deset let starejše nekdanje partnerice Vlatko septembra lani v…

Več iz te kategorije