0 Deljenj 1039 Ogledov
iStock

Umivate lase vsak dan? Nikoli?

19. November, 2017 6:00
1039 Ogledov

Obstaja na stotine teorij, kdaj je treba umiti lase. Vsaka zase trdi, da je edina pravilna njihova. Na razpolago nam je od »umivanja las vsak dan« do »nikoli ne umivajte las«, umivajte jih z balzamom, kokosovim oljem, z navadno vodo in to vse zato, da bi imeli lepe, sijoče, mehke in negovane lase.

Si lahko predstavljate svet, kjer NIKOLI ne umivaš las? Oziroma druga skrajnost …  da vsak dan umivaš dolge lase in nato sušiš s sušilcem za lase? Zveni precej naporno, poleg tega pa bi vaši lasje kmalu postali suhi in brez kakršnega koli sijaja.

Odločili smo se zaupati tistim, ki zaupajo čisti znanosti

1. Tvoji lasje so eni in edini

Pravzaprav je na to vprašanje težko odgovoriti. Vaši lasje so povsem drugačni od prijateljice, zato na njih funkcionira popolnoma drugačna metoda kot na njenih. Pomembno je, da se posvetite svojim lasem in se na svojih napakah učite. Po kakšnem mesecu, boste prišli do odgovora, kaj je dobro za vaše lase.

2. Pomemben je tudi življenjnski stil

Če ste vajeni redne telovadbe, se bolj znojite in si zato pogosteje umivate lase. Če kadite, imate neprijeten vonj v laseh, ki se ga želite znebiti. Lahko je razlog zgolj to, da živite v centru mesta, kjer je polno smoga ….

3. Ogromno denarja porabite za naravna/bio/organska olja za kožo, lase ali telo

No, obstaja čisto preprosta informacija: Olje, ki ga proizvaja naše teme, je nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojim lasem. Je posebej ustvarjeno za vaš tip las. Ravno to je razlog, zakaj morate biti pozorni pri kupovanju šampona, ki obljublja odstranitev točno tega olja.

Mast v laseh je vaš prijatelj, medtem ko vsi ti preveč cenjeni šamponi žal niso. Kljub temu da vam frizer za tanke in mastne lase svetuje pogosto pranje in uporabo posebnih šamponov, se raje držite navadne vode in masiranja las s prsti. Tako se boste rešili vsega znoja in masti, hkrati pa boste obdržali vsa hranljiva olja. Malo balzama na konice in imeli boste mehke, dišeče lase.

Zaključek

Količina umivanja je odvisna od tipa las. Če imate tanke in na temenu mastne lase, bo najboljše umivati 3 – 4 na teden. Če imate grobe, kodraste, suhe in močne lase, boste 2 – 3 krat na teden umiti lase.

Časi so se spremenili … Ženske so včasih umivale lase enkrat na teden in so bile prelepe.

Več iz te kategorije