0 Deljenj 2228 Ogledov

TO SPREMENI VSE, KAR SMO VEDELI O SMRTI! Kaj se zgodi z dušo pokojnika po 40 dneh

7. May, 2022 14:14
2228 Ogledov

Dejstvo je, da je vse več znanstvenih dokazov o tem, kako se ljudje obnašajo, ko vidijo, da se jim bliža konec: kaj najpogosteje govorijo, kakšne so njihove sanje, nedavno pa je bilo razkrito, da je smrt povezana z modro in ne s črno barvo, kot je že dolgo veljalo.

Vendar, kaj se zgodi z dušo 40 dni po smrti, kaj ta datum pomeni za dušo pokojnika in njegove bližnje? Teh 40 dni je namreč pomembno obdobje, ki se pogosto pojavlja v svetopisemski zgodovini: prerok Mojzes se je postil 40 dni, preden je prejel božje zapovedi, medtem ko so Izraelci 40 let tavali po puščavi, preden so prišli v Obljubljeno deželo. Po pravoslavni tradiciji po smrti človekova duša ne gre takoj v nebesa ali pekel. Tri dni po smrti je duša poleg telesa. Šele tretji dan angel varuh vzame človekovo dušo in mu pokaže nebeško bivališče. Devetega dne pa naj bi se človekova duša pojavi pred Bogom in je to srečanje za pokojnika lahko težko.

Vendar, ali duh pokojnika res zadržuje še 40 dni po smrti, kot je splošno prepričanje? Ruski znanstvenik Petar Petrovič Garjajev je eksperimentiral z laserjem spremenljivega vidnega spektra in svetlobe, ki je prodrla skozi vakuumsko komoro in se začela oblikovati glede na vzorec DNK, ki je bil v notranjosti. Ponovil je poskus z DNK, vendar je svetloba spet ohranila svojo obliko.

»Izkazalo se je, da je naša molekula DNK antena, saj vsebuje kovinske atome, ki služijo kot nekakšen sprejemnik, usmerjen proti vesolju, od koder prejme nekaj kontrolnih prostorskih informacij. Obstaja preprost poskus z žabjimi jajčeci, ko jih postavimo v prostor. Komora 80 odstotkov niklja in železa, kjer so vsi pogoji za normalen razvoj celic z eno izjemo – ni zunanjega elektromagnetnega okolja. V tem nenormalnem elektromagnetnem okolju se zarodki spremenijo v pošasti in nobeden od njih ne doseže stopnje žabe,« je razkril ruski znanstvenik.

Več iz te kategorije